PDA

View Full Version : Zodpovednosť ,alebo alibizmus

Ing.MAKARA Miloš
08-05-2004, 19:59
Vážený Pán Minister,

nech už bude akokožvek ,jedno je isté.Chvála za náš vstup do Európskej
únie.Avšak nie našim úradníkom,ale predstavitežom únie, ktorý rozhodli o tom ,že nám dovolili ,aby nás medzi seba prijali.Ak si nájdete čas a osobne si prečítate tento mail úplne mi to stačí a naozaj mi nemusí odpisovať vo Vašom mene úradník,lebo máte určite iné povinnosti ,ako sa venovať mailom.
Ak dovolíte k veci.Dovoĺím si Vás upozorniť ,že k 1.5.2004 Slovenská
PPA nezískala akreditáciu na svoju činnosť a tak slovenské firmy boli nútené využiť služieb agentúr v Rakúsku,Čechách,Maďarsku.
Konkrétna otázka: Koho ste odvolal z funkcie,aké dosledky boli vyvodené voči konkrétnym osobám,komu ste strhol prémie ,prípadne vyhodil z práce,nakožko pochybujem že v Česku ,alebo Maďarsku majú iné podmienky a dokázali získať túto akreditáciu s dátumom vstupu.

Otázka č.2 Pri vstupe na Vaše ministerstvo Vás osloví SBS,ktorá od Vás vyžadueje osobné údaje,zavolá telefonicky Vami požadovanú osobu,a nakožko Vaši úradníci pracujú v úrade ,v ktorom Vám trvá cesta z poschodia na vrátnicu 10 minút ,Vášho úradníka vytrhnete z práce ,aby putoval po budove 20 minút a tak strácal čas na prácu,za ktorú je platený z našich daní.Ak si prajete doprevádzať stránky k Vašim úradníkom ,tak láskavo nariaďte aby túto činnosť vykonávali dotyčný pracovníci SBS ,prípadne tam
zamestnajte dochodcov,ktorý budú ovládať základy slušného správania a ich podmienkou pre prijatie bude naučenie sa základnej formulky:Dobrý deň ,možem Vám nejako pomocť?

A čo mi dala návšteva príbuznej platobnej agentúry vo Viedni?
Slušnosť,Pekná Hosteska na recepcii,ktorá mi vysvetlila ako a kde sa mám pohybovať,nikto ma neprenasledoval a to hlavné všetko som vybavil za pol hodiny a veci ktoré boli u nás tak neskutočne alibistické nakožko o všetkom rozhodoval pán riaditeĺ alebo nejaké pseudokomisie ,tu to rozhodne ten najposlednejší úradník.

Tak že ak dovolíte, vybavte exkurziu celej slovenskej PPA ,aby vedeli ako sa pracuje,správa a predovšetkým dajte im pocit rozhodovania a zodpovednosti.pretože o tom to celé EU je. O zodpovednosti o jasných a prehžadných pravidlách o jazykových znalostiach o chuti vyviesť túto šialene zapachájúcu spoločnosť z letargie.Nikdy by som neveril ,že budúci mladý žudia majú šancu byť úspešní a žiť nad štandartom priemerného platu. Zodpovedne prehlasujem ,že som bol tichým odporcom EU,lebo som sa bál konkurencie a sily peňazí.Dnes si skor myslím že zdravá agresivita,vynikajúce jazykové znalosti,chuť vzdelávať sa a hžadať v narideniach EU je presne to ,čo nám pomoze tú starú európu dobehnúť.

Ale to všetko Pán Minister músíte naočkovať vy Pán Minister.
Veď ste minister.

A z čoho mám nesmiernu radosť? Že keď chcem niečo vybaviť nemusím zavolať nejakému známemu a začať otázkou : počúvaj nepoznáš niekoho,Vieš potreboval by som vybaviť.............

Vybavím si všetko sám.Veď som Európan a začínam byť na to hrdý.

Ing.Miloš Makara