![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Mar 2016
|
Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať či stačí vlastniť, alebo mať v prenájme min. 1 Ha, pôdy na to, aby som mal nárok žiadať o NFP ( dodáciu ) ako Samostatne Hospodáriaci Roľník ??? Závisí výška schváleného NFP od množstva pôdy, ktorú vlastním, alebo mám v prenájme, alebo závisí iba od vyhotovenia podnikateľského plánu. Veľmi pekne vopred Ďakujem za odpoveď. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Podpora v rámci podopatrenia 6.1 „Podpora na začatie podnikateľskej činnosti pre mladých poľnohospodárov“ Programu rozvoja vidieka SR 2014-2020 má podobu paušálnej platby vo výške 50 000€ a jej vyplatenie podmieňuje úspešná realizácia podnikateľského plánu. Jednou z podmienok oprávnenosti je, že mladý poľnohospodár je predstaviteľom podniku s výrobným potenciálom od 8 000€ do 50 000€ meraným hodnotou štandardného výstupu na stanovený počet hektárov/kusov – viď bod 2.2.2 výzvy na toto podopatrenie, pričom spôsob dosiahnutia plánovaného štandardného výstupu opíše v podnikateľskom pláne. Zároveň sa mladý farmár musí do 18 mesiacov odo dňa zahájenia podnikateľského plánu stať aktívnym poľnohospodárom v zmysle ustanovení o priamych platbách, čo preukáže v prípade rastlinnej výroby žiadosťou o priame platby min. na 25% pôdy uvedenej v podnikateľskom pláne. Jednotná platba na plochu sa poskytuje na plochu pôdy poľnohospodársky využívanej jedným žiadateľom o výmere najmenej 1 hektár, je žiadateľovi k dispozícii k 31.5. príslušného roka a pod. – pre bližšie informácie viď bod 2.8.7 výzvy na podopatrenie 6.1. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 16-03-2016 o 07:59. |
|
|
|