AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 11-02-2016, 16:01   #1
maso25
člen

Registrovaný od: Nov 2008
Lokalita: medzibrodie n/Or 87
Počiatočné mlady farmar info maximalny počet chovaných dojníc v projekte mladý farmár

Dobrý deň prajem. Mám na vás otázku k podopatreniu: 6.1 – Pomoc na začatie podnikateľskej činnosti pre mladých poľnohospodárov. A týmto by som Vás chcel poprosiť o presné vysvetlenie.

- Čiže mladý farmár uchádzajúci sa o podporu musí vykázať výstup minimálne 8000 € a maximálne 50 000 € ktorý si vlastne zadá do podnikateľského plánu podľa tabuľky štandardného výstupu. Tento štandardný výstup ktorý si zadá do projektu musí splniť a udržať po celu dobu projektu ak tomu rozumiem správne. Teraz sa Vás Pýtam na margo uvedenej maximálnej hodnoty štandardného výstupu 50 000 €, že či už viacej dojníc nemôžem chovať, pretože podnik som založil 19.11. 2016 a už teraz mám v centrálnej evidencii na seba vedených 25ks dojníc+nejaké jalovice ktoré som kúpil. Ak tomu správne rozumiem a chem ísť do projektu, viacej ako 19 dojníc podla tabuľky prepočtu nemôžem počas doby záväzku chovať alebo tomu len zle rozumiem? Pýtam sa, maximálny štandardný výstup 50 000 € musí sedieť so všetkými zvieratami ktoré mám komplet v centrálnej evidencii zvierat zaevidované?. Alebo štandardný vystúp je len štatistický udaj na posúdenie projektu ktorý by som vlastne naplnil tým že by som mal v projekte 19 dojníc a to že v centrálnej evidencii mám vedených na seba 25 ks to už nemá stým projektom nič lebo zámer som naplnil? Ako sa to prosím bude posudzovať ak na farme budem mať počas záväzku dojníc viac??? Veľmi pekne ďakujem za zrozumiteľnú a stručnú odpoveď pretože toto ma trápi. Ďakujem Vám
maso25 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 15-02-2016, 06:37   #2
Odbor komunikácie 1
Moderátor

Odbor komunikácie 1's Avatar

Registrovaný od: May 2011
Počiatočné Re: mlady farmar info maximalny počet chovaných dojníc v projekte mladý farmár

Dobrý deň,

podpora v rámci podopatrenia 6.1 je určená ako motivácia pre mladých ľudí, aby začali podnikať v poľnohospodárskej prvovýrobe, pričom sú stanovené podmienky tejto podpory vrátane min. a max. limitov výrobného potenciálu podniku mladého poľnohospodára. Konkrétne výberové kritérium č. 2 znie: „mladý poľnohospodár je predstaviteľom podniku s výrobným potenciálom od 8 000€ do 50 000€ meraným hodnotou štandardného výstupu na stanovený počet ha/kusov v zmysle bodu 2.2.2 tejto výzvy.“ Z uvedeného kritéria vyplýva, že výrobný potenciál, ktorý sa má dosiahnuť realizáciou podnikateľského plánu sa vzťahuje na projekt a zároveň aj na podnik, inými slovami: výrobný potenciál Vášho podniku, ktorý ste založili 19.11.2015 nesmie najneskôr do 5 rokov od nadobudnutia účinnosti Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku prekročiť 50 000€. T.j. v prípade chovu dojníc je max. počet kusov 19 na projekt aj na celú farmu.

S pozdravom

Odbor komunikácie
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
e-mail: [email protected]

Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 16-02-2016 o 14:23.
Odbor komunikácie 1 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania