![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jan 2016
|
V prílohe č. 35 sa uvádza, že oprávnené na podporu sú len skleníky a fóliovníky evidované v SAPS.
1. otázka - Ak je mojím zámerom vybudovať Skleník alebo foliovník tak sa musím evidovať v SAPS po realizácii podnikateľského zámeru? Alebo už pri podávaní žiadosti musím byť majiteľom/prenajímateľom skleníka - foliovníka? Vo Výzve - opatrenie 6.1 Číslo výzvy: 9/PRV/2015 - Aktualizácia č. 1 je uvedené v bode 2.8.7., že podpora sa poskytuje na plochu pôdy poľnohospodársky využívanej jedným žiadateľom vedenú v evidencii pôdnych blokov a dielov pôdnych blokov o výmere najmenej 1 hektár. 2. otázka - Hodnota štandardného výstupu v mojom prípade (skleník, foliovník) je 10 000eur v prepočte je to približne 0,25ha pre skleník a fóliovník. Ale aby som spĺňal kritérium podpory na plochu, tak musím vlastniť alebo mať v prenájme najmenej 1ha? Ak by som mal zámer založený na celoročnej rastlinnej výrobe v uzavretom priestore a pod umelým osvetlením (zelenina alebo Aromatické, liečivé, koreninové rastliny a byliny kryté priestranstvo). V tomto prípade sa hodnota štandardného výstupu ráta v prepočte na ha. Ja budem pestovať napríklad na ploche 0,1ha na troch úrovniach (poschodiach, nad sebou). Čiže výsledná plocha bude 0,3ha. 3. otázka - má takýto zámer možnosť uspieť v tejto výzve? Ak áno, do akej oblasti patrí? Ďakujem za odpoveď. Pekný ďeň |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Odpovede na Vaše otázky: 1. Predmetná veta znamená, že oprávnené na podporu sú skleníky a fóliovníky evidované na poľnohospodárskej pôde vedenej v LPIS (evidencia pôdnych blokov a dielov pôdnych blokov, ktorú zabezpečuje VÚPOP) spôsobilej na poskytnutie platby SAPS. Zároveň bod 2.8.7. výzvy hovorí, že žiadateľ sa musí do 18 mesiacov od zahájenia podnikateľského plánu musí stať aktívnym poľnohospodárom, čo preukáže podaním žiadosti o priamu podporu na min. 25% pôdy uvedenej v podnikateľskom pláne. Z uvedeného vyplýva, že pri podávaní žiadosti o NFP ešte nemusíte byť majiteľom/prenajímateľom pôdy pod plánovaným skleníkom/fóliovníkom. 2. Áno avšak ako je ďalej uvedené v bode 2.8.7. v súvislosti s jednotnou platbou na plochu, výmera jedného pôdneho bloku jednej kultúry musí byť min. 0,3 ha. 3. Nie, musí ísť o pôdu evidovanú v LPIS. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 15-01-2016 o 10:58. |
|
|
|