![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Apr 2015
|
Dobrý deň.
Poľnohospodárske družstvo dáva od dolu uvedeného prípadu ruky preč a vyhovára sa na pôvodný okresný úrad. Reálne som ani ja ani predchádzajúci majiteľ pozemkov nemal žiadnu zmluvu o prenájme dotknutých pozemkov s PD a napriek tomu ju PD použilo ako náhradnú pôdu a dalo do užívania inému majiteľovi. Okresný úrad uvedené pozemky dal do náhradného užívania na základe zrušeného §15 ods. 2 330/1991 Z.z.. Je rozhodntie na základe tohto zrušeného § ešte stále platné? PD stále existuje a nebolo v konkurze. Akú mám šancu, že na uvedenej parcele môžem hospodáriť, prípadne realizovať stavbu? Na dotknutom OU telefonicky tvrdili, že nemám absolútne žiadnu šancu, až kým neprebehne komasácia. Pôvodná správa Kúpnou zmluvou som sa stal majiteľom pozemkov - jedná sa o trvalé trávnaté porasty pri mojom dome. Pozemky však užíva poľnohospodárske družstvo bez platnej nájomnej zmluvy ako so mnou, tak aj s predchádzajúcim majiteľom. Družstvo túto pôdu pridelilo inému majiteľovi pôdy(zrejme ako náhradnú pôdu). Podal som návrh na vrátenie pôdy na poľnohospdárske družstvo a to nemá v zásade s tým problém. Problémom je to, že majiteľ ktorý túto pôdu obhospodaruje mi ju nechce vrátiť. Nesúhlasím s tým aby mi bola vydaná náhradná pôda. Jedná sa o niekoľko E-čkových parciel, ktoré vlastním v celosti. Aké šance mám aby som mohol túto pôdu užívať Odpoveď odboru komunikácie Dobrý deň, Odporúčame Vám obrátiť sa priamo na príslušný okresný úrad, pozemkový a lesný odbor v okrese, kde sa nachádzajú Vaše pozemky a tam zistiť, na základe čoho boli vydané Vaše pozemky do náhradného užívania, či terajší náhradný užívateľ má nejaký doklad o náhradnom užívaní a či je náhradné užívanie v platnosti. Od týchto informácií závisí ďalší postup vrátenia pozemkov. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Okresný úrad je vecne príslušný poskytnúť Vám relevantné informácie, preto všetky svoje náležitosti riešte s týmto úradom. S pozdravom Odbor komunikácie a marketingu MPRV SR |
|
|
|