AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 28-03-2015, 23:46   #1
František2
člen

Registrovaný od: Oct 2014
Počiatočné Podnájomná zmluva

Dobrý deň!
Reagujem na odpoveď, ktorá bola daná užívateľovi Absb na jeho otázku zo dňa 18. 03. 2015. Mám rovnaké potiaže s uzatvorením podnájomnej zmluvy, resp. so získaním mojej pôdy do užívania od miestneho družstva, a to najmä preto, lebo nemám pozemky v bezpodielovom spoluvlastníctve. Keďže nie som na predmetných parcelách väčšinovým spoluvlastníkom a podielnikov je mnoho, získanie súhlasu v zmysle ust. § 139/2 o. z. je pre mňa nereálne.
Mám otázku či je skutočne v kompetencii miestneho roľníckeho družstva skúmať dohodu podielnikov o zámere spoločne využívať pozemok?
Mám to chápať tak, že v prípade neúspešného pokusu o uzatvorenie podnájomnej zmluvy, moje podnie Okresnému úradu bez doloženia uvedenej dohody bude vyhodnotené ako neopodstatnené?
Je to potom tak, že vysokopodielové parcely sú pre vlastníka fakticky nepoužiteľné a svojho, i keď v celkovej výmere značného podielu sa nijako nedomôže?
František2 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 30-03-2015, 11:35   #2
Odbor komunikácie 1
Moderátor

Odbor komunikácie 1's Avatar

Registrovaný od: May 2011
Počiatočné Re: Podnájomná zmluva

Nie je jasné, čo máte na mysli tým, že družstvo skúma dohodu podielnikov o zámere využívať pozemok, ani to, o aké podanie na Okresný úrad má ísť. Spoluvlastníci pozemku, ktorý je prenajatý družstvu, majú právo nájomnú zmluvu vypovedať, resp. požiadať nájomcu o vrátenie pozemku podľa z. 504/2003 Z. z. Spoluvlastníci o tom rozhodujú nadpolovičnou väčšinou počítanou podľa veľkosti podielov. Nájomca nie je oprávnený skúmať dôvody tohto rozhodnutia spoluvlastníkov.

Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 30-03-2015 o 12:05.
Odbor komunikácie 1 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania