![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Oct 2013
|
dobrý deň chcel by som kúpiť tri pozemky vedené ako orná pôda každý z týchto pozemkou má výmeru 1200m2 a chcel by som ich kúpiť jednou kupnopredajnou zmluvou od jedneho vlastníka .Viem že v zákone sa píše že pozemok do 2000m2 nemusí ísť do registra ale či to platí aj vtedy ked sú na jednej kupnopredajnej zmluve naraz tri a dokopy majú 3600m2 alebo tá výmera 2000m2 platí len pre jeden pozemok a mohol by som tieto pozemky kúpiť a nemusel by som ich dávať do registra dakujem
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
„Kritérium výmery sa vzťahuje len na jednotlivý pozemok (parcelu). Ak má pozemok výmeru menšiu než 2000 m2, na jeho prevod sa nevzťahuje zákon č. 140/2014 Z. z. Nie je vôbec dôležité, či sa jednou zmluvou prevádzajú viaceré pozemky, na ktoré sa vzťahuje výnimka.“. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 09-03-2015 o 10:13. |
|
|
|