![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2014
|
Dobrý deň, Chcel by som Vás poprosiť o radu a info ohľadne založenia plantáže na vianočné stromčeky. 23.1.2013 tu bola založená téma s Vašou následnou odpoveďou.
http://www.agroforum.sk/showthread.p...ht=strom%E8eky 1.Zaujímalo by ma, či sa niečo odvtedy zmenilo alebo platí postup, ktorý ste napísali pred dvoma rokmi, prípadne aké povolenia alebo ohlásenia by som k tomu potreboval. 2.Zároveň by som sa chcel opýtať,akú veľkú výmeru predstavuje malá výmera poľnohospodárskej pôdy spomenutá v bode 2 a či viem skupiny BPEJ nájsť niekde na vašej stránke alebo to spadá do kompetencie pozemkového úradu. 3.Tu by ešte stálo za otázku, či je nutné dokladovať pôvod sadeníc (lebo je tu možnosť vypestovať to samostatne zo semienok doma na záhrade) 4.Je nutná živnosť počas prípravy a pestovania stromčekov (čo je určite min 8 rokov), alebo to stačí až v čase predaja? Ďakujem za odpoveď a rady a prajem pekný deň |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
V prípade pestovania vianočných stromčekov na iných ako lesných pozemkoch sa na túto činnosť nevzťahuje zákon č. 326/2005 Z. z. o lesoch v znení neskorších predpisov ani zákon č. 138/2010 Z. z. o lesnom reprodukčnom materiáli v znení neskorších predpisov. Pestovania vianočných stromčekov na lesných pozemkoch je možné iba v prípade, ak takýto spôsob využitia lesných pozemkov je uvedený v programe starostlivosti o lesy. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 14-01-2015 o 10:20. |
|
|
|