![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2014
|
Otázka 1. - Pokiaľ záujemca zaregistruje moju ponuku na predaj poľnohospodárskeho pozemku na úradnej tabuli obce a pošle mi následne písomnú ponuku s akceptáciu ceny, je nevyhnutné aby svoj záujem prejavil aj v registri na internete? Je to jediný záujemca (podľa §4 ods. 7).
Otázka 2. - Prečo nemôžem na základe splnomocnenia od záujemcu - nadobúdateľa vyznačiť v registri jeho záujem o kúpu na pozemok, ktorý som ja ako vlastník zverejnil? Kvôli nutnosti zverejniť pozemok v registri som si vybavil elektronický OP a ja nemôžem v tomto zastupovať nadobúdateľa, musí si ho vybavovať aj on? Ťažko sa nám hľadá cudzia nezainteresovaná osoba, ktorá by bola ochotná ho zastupovať a prejaviť záujem v mene niekoho iného o kúpu pozemku. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Na otázku 1: Áno, aj v takom prípade je potrebné postupovať prostredníctvom registra, ak nie sú dané podmienky na uplatnenie výnimiek z tohto postupu, ktoré vyplývajú zo z. č. 140/2014 Z. z. Medzi tieto výnimky neopatrí okolnosť, že ide o jediného záujemcu. Uplatnenie záujmu len na základe oznámenia na úradnej tabuli v obci nie je platne prejaveným záujmom. Na otázku 2: Ide o technický nedostatok Registra, ktorý sa toho času odstraňuje. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 06-10-2014 o 09:01. |
|
|
|