![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2013
|
Dobrý deň,som začinajuci SHR a hladam pozemky do prenajmu ale zatial sa mi nedari a neviem kde mam hladat,hcelbisom aj dotaciu z eurofondov na kupu pozemkov,a či je nejake poradenstvo v tomto sektore pre začinajucich farmarov.Prosim poradte mi.Dakujem
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
v gescii Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka je aj Program rozvoja vidieka SR 2007 – 2013 (PRV), ktorý je spolufinancovaný z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka. Z PRV SR 2007-2013 je možné čerpať podporu pre poľnohospodárov. Výdavky na nákup alebo na prenájom poľnohospodárskej pôdy však nie sú v súčasnom období oprávneným nákladom, teda táto podpora nie je cez PRV SR 2007-2013 možná. Pokiaľ ide o poradenstvo pre začínajúcich farmárov, MPRV SR nedisponuje databázou poradcov, a preto Vám v tomto smere odporúčame hľadať informácie prostredníctvom internetu. Pre úplnosť uvádzame, že v súčasnosti pripravujeme Program rozvoja vidieka na programovacie obdobie 2014 – 2020, v rámci ktorého uvažujeme podporovať začínajúcich mladých farmárov formou paušálnej platby, ako i poradenstvo pre nich. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 28-11-2013 o 13:08. |
|
|
|