AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 02-03-2012, 20:10   #1
RESOVSKY
člen

Registrovaný od: Mar 2012
Počiatočné príkaz kosiť

Dobrý deň,
Mám 60 rokov, pochádzam z obce Stratená, okr. Rožňava. Obec leží v južnej časti Národného parku Slovenský Raj. Ako 14 ročný som odišiel študovať do Košíc, potom do Bratislavy. Obec pravda zostala v NP Slovenský Raj. Žijem v Kysuckom Novom Meste. V Stratenej som zdedil 1/3 lúky ( bratia tiež po 1/3 ), ktorá je uvádzaná ako poľnohospodárska pôda, ale ako trvalý trávnatý porast. Svahovitosť lúky je 45 stupňov a viac. A teraz k ochrane prírody: Minimálne 30 rokov lúku nikto nekosil. Bola preferovaná nedotknuteľnosť prírody aj v uvedenej lokalite. Teraz, keď mám dosť rokov, som po infarkte, so zlomenými stavcami chrbtice ( som osoba s ťažkým zdravotným postihnutím), si na mňa spomenul Obvodný Pozemkový úrad Rožňava a nariadil mi kosiť lúku, alebo zabezpečiť kosenie (som na invalidnom dôchodku, ale platiť sa musí, podotýkam, že žiadny osoh z vlastníctva danej lúky som nemal, ani nemám ). Našli na mňa a ďalších podobných Zákon o ochrane a využívaní poľnohospodárskej pôdy č. 220/2004. V prípade, že lúka nebude pokosená v mesiaci júl-august 2012 a vyčistená od samonáletu drevín a krovín, dostanem pokutu 1000€. Aj takto si predstavujete ochranu prírody? Prosím, keď Vás to veľmi neobťažuje, vyjadrite sa. Takých ako som ja, je v obci x. Momentalne tam žije okolo sto obyvateľov, ostatné je chatárska oblasť.
Ďakujem
Ing.Jaroslav Rešovský, Revolučná 1344/12, 02404 Kysucké Nové Mesto.
Zákon je zákon, čo sa dá robiť.
RESOVSKY je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania