![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Aug 2007
|
V príspevku nazvanom nájomné zmluvy som sa pýtal ako postupovať, keď vlastník odmietne nájomnú zmluvu. Odpovedali ste v mene menšinových vlastníkov. Ja sa pýtam, ako mám postupovať, keď nájomnú zmluvu na užívanie pozemku odmietne vlastník 1/1, ktorý si kúpil pozemok uprostred našich rybníkov. Aký doporučujete postup, keď odmietne nájomnú zmluvu a chce sa stať spoluvlastníkom rybníka ? Podotýkam, že rybník bol postavený v roku 1961-62 a od roku 1978 sme ich vlastníkmi mimo pozemkov, ktoré boli v združenom družstevnom užívaní. Teraz ( od roku 1989) sa snažíme o vysporiadanie pozemkov pod rybníkmi.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Rybník je stavbou a Váš prípad je stavba na cudzom pozemku. Spôsob na vyrovnaní za obhospodarovanie je vecou dohody (nájom). Ak požaduje vlastník pozemku podiel na stavbe, je na Vás, či takúto ponuku prijmete. Dôvod odmietnutia nájmu nepoznáme, preto Vám „postup“ nemôžeme odporučiť.
S pozdravom JUDr. Jaroslav Puškáč generálny riaditeľ sekcie legislatívy |
|
|
|