AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 14-08-2007, 16:25   #1
jarmiko
člen

Registrovaný od: Aug 2007
Počiatočné vlaknina a program ozdravenia vyzivy

dobry den pan minister,
chcela by som sa Vas spytat nieco ohladne Programu ozdravenia vyzivy. Ako vieme, tak tento program funguje uz od roku 2000, avsak existuju z neho aj konkretne vystupy, zhodnotenie efektivnosti takehoto programu? a ak ano, kde by som ich mohla ziskat? taktiez ma zaujima, ze aky mal/ma vplyv tento program na zdravotny stav obyvatelov SR? Ktore ministerstvo nesie zan zodpovednost, ci je to Vase ministerstvo alebo Ministerstvo zdravotnictva SR, prip ktora osoba je zodpovedna za celkovy priebeh tohto programu, na ktoru by som sa mohla obratit?
A dalsia otazka je, ci existuju dostupne udaje o spotrebe vlakniny u obyvatelov SR za poslednych napr 5 rokov, ak ano, kde by som ich mohla ziskat? A ci je dostupne nariadenie, zakon, prip politika statu, ktora hovori o tom, ze cielom ci prioritou je zvysit spotrebu vlakniny /takymto alebo takymto sposobom, ci nariadenim a pod/.
dakujem za Vas cas a odpovede na moje otazky.
zelam prijemny zvysok tyzdna.
jarmila pekarcikova
jarmiko je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 08-10-2007, 10:05   #2
Miroslav Jureňa
minister pôdohospodárstva

Registrovaný od: Jul 2006
Počiatočné Re: vlaknina a program ozdravenia vyzivy

Vážená pani Pekarčíková,

ostatnú správu o plnení programu ozdravenia výživy predložil na rokovanie vlády SR minister zdravotníctva SR, ako gestor programu. Správa bola prerokovaná dňa 23.5.2007 pod číslom UV – 9266/2007 a obsahuje informácie o plnení opatrení zameraných najmä na správne stravovacie návyky u populácie a o presadzovaní nového spôsobu preventívneho prístupu v zabezpečovaní kvality potravín. Správa je zverejnená na internetovej stránke www.vlada.sk
Ministerstvo pôdohospodárstva SR ako jeden z nosných rezortov programu plní stanovené úlohy, napr. formou výskumných úloh a poradenských aktivít cielených na poľnohospodársku prvovýrobu, aktivitami v oblasti legislatívnej, sledovaním kvality a mikrobiologickej kontaminácie v potravinárstve a sledovaním cudzorodých látok v potravinovom reťazci, prostredníctvom dotačnej politiky v oblasti vytvárania podmienok pre zabezpečovanie dostatočnej produkcie ovocia, zeleniny a zemiakov atď.
Prehľad informácií o vláknine je uvedený v publikácii „Vláknina v potravinách“, ktorú vydal Výskumný ústav potravinársky v Bratislave /www.vup.sk/.

S pozdravom

Miroslav Jureňa
minister pôdohospodárstva SR
Miroslav Jureňa je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania