![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
|
dobrý deň
chcem sa opýtať kvôli čomu nie je možné splnomocnenie pri vybavovaní agendy ohžadom dotácií využiť aj pri podpisovaní zmlúv týkajúcich sa tohto??? ide mi o to z hžadiska toho,ak by môj otec ako SHR splnomocnil mňa ako svojho syna,pri odcestovaní,alebo hospitalizácii-ako by sa postupovalo v tom prípade,keď ja nemožem podpísať za neho,ani na základe splnomocnenia?! Ďakujem |
|
|
|
#2 |
|
|
Vážený pán,
v metodickom usmernení k výnosu č.152/2004-100, § 5 sa hovorí, že :“Za žiadateža uzatvárajú zmluvu štatutárni zástupcovia na základe oprávnenia konať za PO podža výpisu z OR a SHR osobne.“ Predmetné ustanovenie výnosu je však potrebné vnímať v kontexte celého nášho právneho poriadku a preto aj v prípade zastúpenia, vznikajú práva a povinnosti priamo zastúpeného. Zastúpenie vzniká na základe zákona, rozhodnutia štátneho orgánu alebo na základe plnomocenstva. Zastupovať iného, nemôže ten , kto nie je spôsobilý na právny úkon , o ktorý ide , ani ten, ktorého záujmy sú v rozpore so záujmami zastúpeného. S pozdravom Zsolt Simon minister pôdohospodárstva SR |
|