AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Pôdohospodárske fórum > Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Diskusia na poľnohospodárske témy - všeobecne, rozvoj vidieka, legislatíva, poradenstvo...

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 09-05-2017, 20:17   #261
Menirs
člen

Registrovaný od: Feb 2017
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Ďakujem, a dúfam že Vám príde také isté rozhodnutie.
Menirs je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy
Starý 10-05-2017, 07:14   #262
Andrej 83
člen

Registrovaný od: May 2017

Gratulujem všetkým čo už dostali kladné vyjadrenie . Nám zatiaľ nič neprišlo, ak idú podľa abecedy asi si ešte počkám, v zozname sme až pod "m". Keďže je usporiadaný podľa toho ako si kto nazval farmu a väčšina to má, titul - meno - priezvisko, preto predpokladám, že Adam dostal vyjadrenie medzi prvými.
Andrej 83 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-05-2017, 09:41   #263
Menirs
člen

Podľa mňa išli podľa počtu bodov.
Menirs je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-05-2017, 09:58   #264
Andrej 83
člen

Registrovaný od: May 2017

Tak by to už prišlo, máme 94 bodov rovnako ako Adam, preto si myslím že skôr podľa zoznamu. Čo mám info, hranica priechodnosti projektov je okolo 85 bodov, ale nie je to 100%.
Andrej 83 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-05-2017, 10:01   #265
peter82
člen

Registrovaný od: Sep 2013

Citát:
Pôvodne zaslal Andrej 83
Tak by to už prišlo, máme 94 bodov rovnako ako Adam, preto si myslím že skôr podľa zoznamu. Čo mám info, hranica priechodnosti projektov je okolo 85 bodov, ale nie je to 100%.

No uvidime ze co a ako....Nam etse neprislo zatial nic a jednemu co je s tadialto tak mu prislo vcera ze ma schvaleny....Cakam dalej...Podla mna takych co maju 100 bodov je malo povedal by som velmi malo...
peter82 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-05-2017, 10:03   #266
Zetor7711
člen

Citát:
Pôvodne zaslal Andrej 83
Gratulujem všetkým čo už dostali kladné vyjadrenie . Nám zatiaľ nič neprišlo, ak idú podľa abecedy asi si ešte počkám, v zozname sme až pod "m". Keďže je usporiadaný podľa toho ako si kto nazval farmu a väčšina to má, titul - meno - priezvisko, preto predpokladám, že Adam dostal vyjadrenie medzi prvými.
Andrej 83 chcem sa Ťa spýtať ... ako si prišiel na to, že zoznam je usporiadaný podľa toho ako si kto nazval farmu .... poznám viacerých čo si podali žiadosť, svoje meno v názve farmy ani nemajú a sú zoradení netradične, teda nie podľa priezviska, atď. Takže milý Andrej 83 ... nekamufluj, buď taký láskavý
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-05-2017, 10:54   #267
Zetor7711
člen

Citát:
Pôvodne zaslal Andrej 83
Milý "m"agister Andrej 83 .... píšeš, že máme 94 bodov. Ste zrejme dvaja, ste silnejší, možno flexibilnejší. Je nad slnko jasné, že jeden z Vás, ten na koho je projekt ( už ani tam to nemusí byť všetko tak ako sa patrí a sluší ) 2 roky nič nerobil a poberal sociálne dávky. Vysokoškolsky vzdelaný človek. Perspektívu máte teda dobrú. Aj odvahu. Bodaj by ste ten NFP dostali. Či však urobíte niečo pre slovenské pôdohospodárstvo a farmárstvo, ukáže čas. Body, body, body, peniaze, peniaze, peniaze. Možno dobrá dovolenka, dovolenka, dovolenka. Možno. Ja nemám žiaden projekt ale mám ho preštudovaný ako svoju dlaň, to mi ver. Zrejme nevieš nič o zásadách vzhľadom na určenie výberových kritérií lebo mám pocit, že projekt "ste si dali vypracovať". Tam sa uvádza, že v rámci hodnotenia budú minimálne aplikované nasledovné princípy : -komplexnosť, -udržateľnosť, -realizovateľnosť, -hospodárnosť, -efektívnosť, -princíp bodového hodnotenia, -princíp zamestnanosti, -princíp kvalifikácie poľnohospodára a napokon -princíp systému hospodárenia. Iste vidíš, že bodovací systém tomu hodnoteniu nedominuje aj keby ste Vy dvaja mali 100 bodov. Videl som vystúpenie resp. počul vyjadrenie pána Partiku v Nitre, že netreba vypracovávať nejaký veľký "biznis - podnikateľský plán". Aj ja si myslím, že veľký zdĺhavý nebolo treba vypracovať ale myslím si, že perfektný áno. Perfektný preto aby obsahoval všetky uvedené kritéria. Ak chcete byť Vy dvaja dobrí farmári mali by Vás tie kritériá zaujímať ... a nie body ! Toto je možno k Tebe a k Tvojmu neznámemu spoločníkovi teda k obom Vám možno kritické, ak to tak vnímaš .... ale taká je skutočnosť a také sú aj podmienky výberových kritérií. Neprajnosť ani v tomto prípade nemá v mojich slovách žiadne miesto. Prajem Vám dvom schválenie projektu a úspešné farmárčenia. Všetko najlepšie .....
Starý 10-05-2017, 13:03   #268
peter82
člen

Registrovaný od: Sep 2013

Citát:
Pôvodne zaslal Zetor7711
Milý "m"agister Andrej 83 .... píšeš, že máme 94 bodov. Ste zrejme dvaja, ste silnejší, možno flexibilnejší. Je nad slnko jasné, že jeden z Vás, ten na koho je projekt ( už ani tam to nemusí byť všetko tak ako sa patrí a sluší ) 2 roky nič nerobil a poberal sociálne dávky. Vysokoškolsky vzdelaný človek. Perspektívu máte teda dobrú. Aj odvahu. Bodaj by ste ten NFP dostali. Či však urobíte niečo pre slovenské pôdohospodárstvo a farmárstvo, ukáže čas. Body, body, body, peniaze, peniaze, peniaze. Možno dobrá dovolenka, dovolenka, dovolenka. Možno. Ja nemám žiaden projekt ale mám ho preštudovaný ako svoju dlaň, to mi ver. Zrejme nevieš nič o zásadách vzhľadom na určenie výberových kritérií lebo mám pocit, že projekt "ste si dali vypracovať". Tam sa uvádza, že v rámci hodnotenia budú minimálne aplikované nasledovné princípy : -komplexnosť, -udržateľnosť, -realizovateľnosť, -hospodárnosť, -efektívnosť, -princíp bodového hodnotenia, -princíp zamestnanosti, -princíp kvalifikácie poľnohospodára a napokon -princíp systému hospodárenia. Iste vidíš, že bodovací systém tomu hodnoteniu nedominuje aj keby ste Vy dvaja mali 100 bodov. Videl som vystúpenie resp. počul vyjadrenie pána Partiku v Nitre, že netreba vypracovávať nejaký veľký "biznis - podnikateľský plán". Aj ja si myslím, že veľký zdĺhavý nebolo treba vypracovať ale myslím si, že perfektný áno. Perfektný preto aby obsahoval všetky uvedené kritéria. Ak chcete byť Vy dvaja dobrí farmári mali by Vás tie kritériá zaujímať ... a nie body ! Toto je možno k Tebe a k Tvojmu neznámemu spoločníkovi teda k obom Vám možno kritické, ak to tak vnímaš .... ale taká je skutočnosť a také sú aj podmienky výberových kritérií. Neprajnosť ani v tomto prípade nemá v mojich slovách žiadne miesto. Prajem Vám dvom schválenie projektu a úspešné farmárčenia. Všetko najlepšie .....

Nikoho sa nezastavam ale mohol ist do prejktu s manzelkou a preto napisal ze ani nam nic neprislo......

Prislo dnes niekomu nieco?Nam nic neprislo....Caka sa dalej..
peter82 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-05-2017, 13:50   #269
dowink
člen

Registrovaný od: Apr 2017

to tu všetci tak čakate že vam to daju?? ved pokial nepodpišu zmluvy ludiaktorym todalitak nebudu posielat ze sa vam neušlo.Či všetci matze naisto schvalene?? lebo tak to tu vyzera
dowink je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-05-2017, 14:52   #270
Zetor7711
člen

Citát:
Pôvodne zaslal dowink
to tu všetci tak čakate že vam to daju?? ved pokial nepodpišu zmluvy ludiaktorym todalitak nebudu posielat ze sa vam neušlo.Či všetci matze naisto schvalene?? lebo tak to tu vyzera
Výborný postreh dowink ... Vyše 2000 žiadosti a iba 500 schválených Budem sa iba opakovať a aj povzbudzovať mladých farmárov, ktorí to myslia vážne, úprimne a poctivo aby si uvedomili o čo tu vlastne ide. Pre mňa je čestný, poctivý mladý farmár ten, ktorý už začal, ktorý už napr. v minulom roku požiadal o priame platby ( aj mu boli schválené ) ako to vlastne žiada do budúcna a po schválení projektu aj PPA, ktorý napr. na nič nečaká, nemá iba natrčenú ruku a nejde sa pokakať kvôli bodom .... . Úprimne som sa zasmial, keď sa v tejto debate niekto opýtal, že kde sa dá zistiť koľko má bodov. Neuveriteľné .....
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania