AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Pôdohospodárske fórum > Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Diskusia na poľnohospodárske témy - všeobecne, rozvoj vidieka, legislatíva, poradenstvo...

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 18-04-2017, 21:42   #151
JackoPeter
člen

Registrovaný od: Mar 2017
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal peter82
Nevidim problem aby som van neodpovedal...siel som na dojnice ...a mal som 89 bodov...A vy ste naco isli a kolko ste mali bodov?
83 no uvidíme čo nám všetkým príde

Naposledy upravil JackoPeter : 18-04-2017 o 21:51.
JackoPeter je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy
Starý 19-04-2017, 06:18   #152
peter82
člen

Registrovaný od: Sep 2013

Citát:
Pôvodne zaslal JackoPeter
83 no uvidíme čo nám všetkým príde

a na co ste davali projekt ?
peter82 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 19-04-2017, 11:41   #153
peter82
člen

Citát:
Pôvodne zaslal maricenka1
Mne uz tiez prisla registracia. Na ake zvierata? sady? ....ste ziadali?

Dobry den uz vam nieco prislo?Ked sa mozem opytat co ste si davali do planu a kolko ste mali bodov?dakujem
Starý 19-04-2017, 20:26   #154
maricenka1
člen

Registrovaný od: Oct 2016

Citát:
Pôvodne zaslal peter82
Dobry den uz vam nieco prislo?Ked sa mozem opytat co ste si davali do planu a kolko ste mali bodov?dakujem
Som už písala nesplnila som podmienky,dávala som na nosnice,body 76-78?
maricenka1 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 06:21   #155
peter82
člen

A dostal uz vobec niekto kladnu odpoved ze splnil podmienky a ze mu bol projekt schvaleny?
Starý 20-04-2017, 08:13   #156
Martin-AA
člen

Registrovaný od: Feb 2015
Unhappy Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Dobrý deň, dnes mi prišlo rozhodnutie o zastavení. Dôvod je, že som nedodal potvrdenie zo zdravotnej poisťovne Union a Dôvera.( nikdy som v tychto poisťovniach nebol poisteni, od narodenia som vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni) Vo vyzve sa pisalo ze treba dodať "zo všetkych zdravotných poisťovni" čo som si vtedy zle vysvetlil ( mal som za to, že iba z tych "všetkých" s ktorými som mal niekedy v minulosti dočinenia). Ani ma nenapadlo že by to malo byť teda aj z dvoch spomínaných. Došlo mi to až keď mi PPA poslala výzvu na doplnenie, a samozrejme ako tu viac ľudí písalo, malo to byť s dátumom nie neskorším ako dátum podania žiadosti. Čo vieme že nieje reálne zohnať o pol roka neskôr. Jedine v takom prípade že by sa to v marci zabudlo založiť do dokladov a zostalo niekde doma v šuplíku. Horko ťažko sa mi podarilo zohnať vyjadrenia že som v tých poisťovniach nebol nikdy poistencom a dokonca v jednej boli ochotní tam dodat aj do ze k marcu som tam nemal ani žiadne nedoplatky(logicky). A nakoľko je zmena zdravotnej poisťovne možna iba raz do roka niekedy v januári, myslim k poslednemu, a tak sa môže stať az po vyrovnaní všetkých záväzkov, som dufal ze to PPA akceptuje. Nakoľko je to to podľa mňa dostačujuci dôkaz. Samozrejme zo svojej poisťovne som dodal podklady tak ako sa mali.... Takže teraz po vyše roku od podania žiadosti viem že cela moja práca bola zbytočná a cele to padlo na drobnej administrativnej chybe. Projekt som si robil sam, niekolko týždňov, popri inej práci. Mam možno aj šťastie že som živnostník, oproti tým ktorý si iba kvôli tejto výzve porobili SHR a platili rok odvody zbytočne. Som naštvany, lrn teraz neviem na koho viac, či na seba či na tento byrokraticky aparát. A pri tom tu vyzvu viem takmer na spamäť, a i tak som sa "odžubal" ... Projekt som robil na chov mäsového dobytka plemena Aberdeen Angus, a body 77. K dnesnemu dnu mám už 12 kusov, matky som kupil vlani na jar aj s plemennym bykom a mam 5 teliat už. Čiže ide to pomaly aj bez tejto dotácie ale potreboval by som nejaky menši traktor a hlavne kvôli tomu som projekt podaval. Všetkým poctivím farmárom ktorý to myslia naozaj važne prajem nech sa im naozaj darí, a ak aj im do s "mladým farmárom" nevydá nech ich to neodradi. Aspon si to budeme skutocne vážiť :-) držím palce
Martin-AA je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 08:32   #157
Misko13
člen

Registrovaný od: Apr 2017

Citát:
Pôvodne zaslal Martin-AA
Dobrý deň, dnes mi prišlo rozhodnutie o zastavení. Dôvod je, že som nedodal potvrdenie zo zdravotnej poisťovne Union a Dôvera.( nikdy som v tychto poisťovniach nebol poisteni, od narodenia som vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni) Vo vyzve sa pisalo ze treba dodať "zo všetkych zdravotných poisťovni" čo som si vtedy zle vysvetlil ( mal som za to, že iba z tych "všetkých" s ktorými som mal niekedy v minulosti dočinenia). Ani ma nenapadlo že by to malo byť teda aj z dvoch spomínaných. Došlo mi to až keď mi PPA poslala výzvu na doplnenie, a samozrejme ako tu viac ľudí písalo, malo to byť s dátumom nie neskorším ako dátum podania žiadosti. Čo vieme že nieje reálne zohnať o pol roka neskôr. Jedine v takom prípade že by sa to v marci zabudlo založiť do dokladov a zostalo niekde doma v šuplíku. Horko ťažko sa mi podarilo zohnať vyjadrenia že som v tých poisťovniach nebol nikdy poistencom a dokonca v jednej boli ochotní tam dodat aj do ze k marcu som tam nemal ani žiadne nedoplatky(logicky). A nakoľko je zmena zdravotnej poisťovne možna iba raz do roka niekedy v januári, myslim k poslednemu, a tak sa môže stať az po vyrovnaní všetkých záväzkov, som dufal ze to PPA akceptuje. Nakoľko je to to podľa mňa dostačujuci dôkaz. Samozrejme zo svojej poisťovne som dodal podklady tak ako sa mali.... Takže teraz po vyše roku od podania žiadosti viem že cela moja práca bola zbytočná a cele to padlo na drobnej administrativnej chybe. Projekt som si robil sam, niekolko týždňov, popri inej práci. Mam možno aj šťastie že som živnostník, oproti tým ktorý si iba kvôli tejto výzve porobili SHR a platili rok odvody zbytočne. Som naštvany, lrn teraz neviem na koho viac, či na seba či na tento byrokraticky aparát. A pri tom tu vyzvu viem takmer na spamäť, a i tak som sa "odžubal" ... Projekt som robil na chov mäsového dobytka plemena Aberdeen Angus, a body 77. K dnesnemu dnu mám už 12 kusov, matky som kupil vlani na jar aj s plemennym bykom a mam 5 teliat už. Čiže ide to pomaly aj bez tejto dotácie ale potreboval by som nejaky menši traktor a hlavne kvôli tomu som projekt podaval. Všetkým poctivím farmárom ktorý to myslia naozaj važne prajem nech sa im naozaj darí, a ak aj im do s "mladým farmárom" nevydá nech ich to neodradi. Aspon si to budeme skutocne vážiť :-) držím palce

Ludia, stazujte sa na toto lebo toto nie je normalne, ze Vam toto neuznaju. Nemozu od Vas pytat spätne datovanie!!!
Misko13 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 08:36   #158
Misko13
člen

Registrovaný od: Apr 2017

Citát:
Pôvodne zaslal SHR LUdvo
Ešte raz Vás zdravím,
odporúčam Vám pozrieť si stránku mladyfarmar.sk, v krátkej budúcnosti sa finalizuje dokončenie stránky asyf.sk. O tom prečo je taká skratka aká je som písal pred časom. Pokiaľ viem momentálne máme členov z východného, stredného a západného Slovenska. Ako sa volili je opísané v stanovách - stanovy sú registrované príslušným ministerstvom. Bolo by vhodné ak by ste zverejnili svoje meno. Prosím napíšte kto sú papaláššky synáčikovia a ich blízky pätolízači. Či zastupuje alebo nezastupuje všetkých mladých farmárov na Slovensku je na diskusiu. Ale možno nejaké organizácie typu SPPK, doteraz aj v budúcnosti budú lepšie zastupovať mladých farmárov na Slovensku. Inak ak máte taký dobrý prehľad radi Vás prijmeme v ASYF-e - takýchto ľudí, ktorí sa vyznajú potrebujeme.
Prajem pekný deň

Pan Dubovsky. Viacero ludi sa tu stazuje, ze im projekt zamietli, pretoze ked od nich ziadali dodatocne doklady, tak ich chceli mat vydane so spätnym datumom (najneskor podania projektu). Urady nemozu vydavat doklady so spätnym datumom. Viete s tym ako ASYF nieco robit? Toto je skutocne nehoraznost
Misko13 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 09:31   #159
Zetor7711
člen

Registrovaný od: Feb 2017

Martin, Miško ... prajem pekný deň !
Ide z Vašej strany o nedorozumenie. V deň podania výzvy bolo treba predložiť potvrdenie zo všetkých zdravotných poisťovní ( VšZP, Union, Dôvera ). Tu urobil Bohužiaľ Martin prvú chybičku, keď tak neurobil. Mohol ju napraviť, no urobil zrejme ešte väčšiu chybu keď pýtal od týchto zdravotných poisťovní potvrdenia možno o pol roka neskôr k dátumu 21.3.2016. Samozrejme, také potvrdenie s takým dátumom Vám žiadna zdravotná poisťovňa nedá. Ja si myslím ( a Martin si to môže overiť ), že PPA žiadala od neho tie potvrdenia k aktuálnemu dátumu, teda k dátumu, kedy to mal doplniť. Také potvrdenie by bol zrejme dostal na počkanie. Ja osobne si nemyslím, že PPA pýtala od niekoho nejaké potvrdenia so spätným dátumom, to asi nie. Môj osobný názor.
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 09:55   #160
Zetor7711
člen

Registrovaný od: Feb 2017

Citát:
Pôvodne zaslal dowink
predseda mladých farmárov je/bol Bálint Pém...chválim a vazim si jeho robotu...a však asi ju bude mat aj pekne zaplatenú nakolko ista pani Zuzka?? Pém z komarna si tiež dávala ziadost ako mlady farmár. náhoda?? Menovkyňa??
..... predsedníctvo tej anglickej skratky .... Jurky, Olláriová, Dzurjanin, Cserge, Pém ..... tieto mená sú aj v zozname ŽoNFP o 50 000 € .... ale to je asi iba náhoda
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania