![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Mar 2016
|
Dobrý deň,
Chcel by som sa informovať ohľadom programu mladý farmár, nakoľko zmeny v zákone 2014 neumožňujú nákup pôdy FO, mám záujem o založenie farmy, bohužiaľ nemám potrebné poľnohospodárske vzdelanie, ani uvedenú prax, momentálne ani žiadne pozemky, napriek tomu mám veľký záujem začať podnikať v tomto odvetví. Jednalo by sa o pestovanie ovocia, na našom území nie veľmi rozšírené, pritom s veľmi dobrým potenciálom na rast. V pdfku, ktoré vydalo min. hosp. pre rozvoj vidieka sa píše, že je možné požiadať o 36 mesačný odklad na splnenie podmienok, ak som to správne pochopil, môžem sa zaregistrovať ako SHR, zažiadať o ŽoNFP s odkladom na preukázanie podmienok o 36 mesiacov + ako mladý farmár budem mať nárok na nákup pôdy, alebo je to inak, ak áno môžete mi to objasniť detailnejšie? Samozrejme k ŽoNFP by som použil k podnikaniu aj vlastné finančné zdroje. Ďakujem S pozdravom Lukáš Č. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
ďakujeme Vám za dôveru, s ktorou ste sa na nás obrátili so svojím problémom. Odpoveď na Vašu otázku pripravujeme. Ďakujeme Vám za trpezlivosť. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] |
|
|
|