![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: May 2015
|
Dobry den,
vo vyzve: 9/PRV/2015 sa opravnenost ziadatela definuje: [i]Oprávneným žiadateľom (prijímateľom) je Mladý poľnohospodár – fyzická alebo právnická osoba (mikropodnik alebo malý podnik v zmysle odporúčania Komisie 2003/361/ES), ktorá vykonáva poľnohospodársku výrobu ako sústavnú a samostatnú činnosť pod vlastným menom, na vlastnú zodpovednosť a za účelom dosiahnutia zisku, ktorý je hlavným zdrojom jej príjmu, ktorá v čase podania ŽoNFP nemá viac ako 40 rokov, má zodpovedajúce profesijné zručnosti a schopnosti a prvýkrát zakladá poľnohospodársky podnik ako jeho najvyšší predstaviteľ. ... moja otazka: som spolocnikom v s.r.o. ktora ma v predmete cinnosti aj nasl.: poskytovanie služieb v poľnohospodárstve a záhradníctve poskytovanie služieb v lesníctve a poľovníctve Včelárstvo Chov včiel Ale polnohospodarsku cinnost ani poskytovanie sluzied do polnohospodarstva ci lesnictva sme nikdy ne vyvijali. ani včelárstvo sme nikdy nemali registrované na firmu. ale včeláril som ako súkromná osoba nie ako podnikateľ, SHR, SZĆO alebo PO. Na zaklade tychto faktov som opravnenim ziadatelom? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Oprávneným žiadateľom ste, ak preukážete, že podnik, ktorým sa uchádzate o podporu z podopatrenia 6.1, ste založili po prvýkrát ako jeho najvyšší predstaviteľ najskôr 15.7.2015, resp. v prípade ak ste ho nezaložili sám, musíte preukázať, že ho ovládate a zároveň vediete a Váš majetkový podiel na ňom je min. 2/3. Ak ste spoločníkom vo firme, ktorá vznikla pred 15.7.2015, ktorá má v predmete činnosti chov včiel, a chcete založiť nový podnik za účelom získania podpory z podopatrenia 6.1, nespĺňate podmienku, že prvýkrát zakladáte poľnohospodársky podnik, a to bez ohľadu na to, či firma, v ktorej ste spoločníkom aj v skutočnosti realizovala poľnohospodársku činnosť, ktorú má zapísanú v predmete činnosti alebo nie. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 10-02-2016 o 11:57. |
|
|
|