AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 10-02-2016, 08:10   #1
palcek
člen

Registrovaný od: May 2015
Počiatočné mlady farmar

Dobry den,

vo vyzve: 9/PRV/2015 sa opravnenost ziadatela definuje:
[i]Oprávneným žiadateľom (prijímateľom) je Mladý poľnohospodár – fyzická alebo právnická osoba (mikropodnik alebo malý podnik v zmysle odporúčania Komisie 2003/361/ES), ktorá vykonáva poľnohospodársku výrobu ako sústavnú a samostatnú činnosť pod vlastným menom, na vlastnú zodpovednosť a za účelom dosiahnutia zisku, ktorý je hlavným zdrojom jej príjmu, ktorá v čase podania ŽoNFP nemá viac ako 40 rokov, má zodpovedajúce profesijné zručnosti a schopnosti a prvýkrát zakladá poľnohospodársky podnik ako jeho najvyšší predstaviteľ.

...

moja otazka: som spolocnikom v s.r.o. ktora ma v predmete cinnosti aj nasl.:
poskytovanie služieb v poľnohospodárstve a záhradníctve
poskytovanie služieb v lesníctve a poľovníctve
Včelárstvo Chov včiel

Ale polnohospodarsku cinnost ani poskytovanie sluzied do polnohospodarstva ci lesnictva sme nikdy ne vyvijali. ani včelárstvo sme nikdy nemali registrované na firmu. ale včeláril som ako súkromná osoba nie ako podnikateľ, SHR, SZĆO alebo PO.

Na zaklade tychto faktov som opravnenim ziadatelom?
palcek je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 10-02-2016, 08:32   #2
Odbor komunikácie 1
Moderátor

Odbor komunikácie 1's Avatar

Registrovaný od: May 2011
Počiatočné Re: mlady farmar

Dobrý deň,

Oprávneným žiadateľom ste, ak preukážete, že podnik, ktorým sa uchádzate o podporu z podopatrenia 6.1, ste založili po prvýkrát ako jeho najvyšší predstaviteľ najskôr 15.7.2015, resp. v prípade ak ste ho nezaložili sám, musíte preukázať, že ho ovládate a zároveň vediete a Váš majetkový podiel na ňom je min. 2/3.
Ak ste spoločníkom vo firme, ktorá vznikla pred 15.7.2015, ktorá má v predmete činnosti chov včiel, a chcete založiť nový podnik za účelom získania podpory z podopatrenia 6.1, nespĺňate podmienku, že prvýkrát zakladáte poľnohospodársky podnik, a to bez ohľadu na to, či firma, v ktorej ste spoločníkom aj v skutočnosti realizovala poľnohospodársku činnosť, ktorú má zapísanú v predmete činnosti alebo nie.

S pozdravom

Odbor komunikácie
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
e-mail: [email protected]

Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 10-02-2016 o 11:57.
Odbor komunikácie 1 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania