![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: May 2014
|
Dobrý deň
Môžte mi prosím vysvetliť pojem Integrovaný projekt v poľnohospodárstve. Som mladý farmár a chcel by som začať podnikať v poľnohospodárstve chcel by som sa venovať Rastlinnej a aj živočíšnej výrobe a pestovať zeleninu. Uvedťe mi aspoň jeden príklad Dakujem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
V súlade s článkom 17 ods. 3 nariadenia (EÚ) č. 1305/2013 o podpore rozvoja vidieka z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka sa integrovaným projektom rozumie projekt, ktorý zahŕňa podporu z viac ako jedného opatrenia. Program rozvoja vidieka SR 2014-2020 schválený Európskou komisiou 13.2.2015 ďalej špecifikuje, že integrovaným projektom sa rozumie projekt, v rámci ktorého sa uplatní zvýšená intenzita pomoci na náklady spadajúce pod opatrenie 4 (ak sú súčasťou integrovaného projektu) a ktorý zahŕňa podporu v rámci viac ako jedného opatrenia alebo v rámci čiastkových opatrení v rámci min. dvoch rôznych opatrení. V prípade integrovaného projektu, ktorý zahŕňa podporu v rámci opatrenia 4, musí byť súčasťou tohto projektu popis zvýšenia účinnosti operácií ich realizáciou spoločne. Integrované projekty budú podávané a hodnotené spoločne. Všetky podmienky spôsobilosti, vzťahujúce sa na danú investíciu v rámci danej operácie, ktorá je súčasťou integrovaného projektu, musia byť splnené v čase schválenia projektu, aj keď sa určité operácie budú vykonávať v neskoršej fáze. Ako príklad je možné uviesť, že projekt zahŕňa podporu na investície do poľnohospodárskej prvovýroby z opatrenia 4 a zároveň podporu na začatie podnikateľskej činnosti pre mladého farmára z opatrenia 6. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 11-03-2015 o 12:27. |
|
|
|