![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Feb 2010
|
Dobrý deň, ja by som chcela bližšie info o odkúpení pozemku z pozemkového fondu, ako je to v tomto roku. Mám pozemok na výstavbu rod. domu a malá časť toho pozemku patrí SPF, no chcela by som začať stavať dom už tento rok a bolo mi povedané, že sa nedočkám veľmi veľmi dlho. Čo je na tom pravdy?
Nechápem aký je v tom problém, keď dám všetky potrebné žiadosti a tlačivá vybaviť mi to aspon do troch mesiacov, prečo je to také dlhodobé ak je to tak a čo mám preto urobiť, aby som to zrýchlila, prosím poraďte mi....Ďakujem. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Slovenský pozemkový fond môže pozemok predať v zmysle Zásad na uplatňovanie niektorých ustanovení zákona NR SR č. 180/1995 Z.z. o niektorých opatreniach na usporiadanie vlastníctva k pozemkom, účinných od 11. júla 2001 v znení dodatkov, ktoré vymedzujú účel a podmienky za akých môže Slovenský pozemkový fond predávať alebo zamieňať pozemky vo vlastníctve štátu na účely usporiadania vlastníctva k pozemkom a utvárania vhodných pozemkovoprávnych pomerov na hospodárenie na pôde.
Konanie Slovenského pozemkového fondu je závislé od kreovania Rady pozemkového fondu. Táto doteraz vytvorená nebola. Po jej vytvorení môže Slovenský pozemkový fond riešiť aj Vašu požiadavku. Komunikujte vo veci s príslušným regionálnym odborom Slovenského pozemkového fondu. Ministerstvo pôdohospodárstva SR k predaju pozemku nie je príslušné. S pozdravom JUDr. Jaroslav Puškáč generálny riaditeľ sekcie legislatívy |
|
|
|