![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Aug 2008
|
Dobrý deň, moja otázka smeruje k uzatvoreniu nájomnej zmluvy na poľnohospodárske pozemky medzi vlastníkom pôdy a poľnohosp. podnikom. My ako podnik zaoberajúci sa poľnohospárskou výrobou obrábame pozemky, ktoré máme prenajaté od vlastníkov pôdy-ľudí. Máme s nimi uzatvorenú nájomné zmluvy. No my (z nejakého dôvodu nevieme obrábať tieto pozemky), tak sme urobili ďaľšiu nájomnú zmluvu s firmou, ktorá má záujem o jej obrábanie.Tá firma vystupuje ako podnájomca a my ako nájomcovia. MOJA OTÁZKA: Ale táto firma chce dať tieto pozemky ďalej do podnájmu lebo už ich nechce obrábať.(v podstate 4.osobe)?! Môžeme to mi dovoliť -takto postupovať, alebo sa prikloniť k takému riešeniu, že s podnájomcom zrušíme túto nájomnú zmluvu a nájdeme si iného ďalšieho podnájomcu, ktorý bude obrábať tie pôdy? Ďakujem za odpoveď.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Uzatvoriť podnájomnú zmluvu môžete len v prípade, ak to dovoľuje nájomná zmluva. Aj v prípade, že nájomná zmluva neobsahuje podmienku zákazu alebo súhlasu prenajímateľa na uzavretie podnájomnej zmluvy, podľa §10 ods.3 zákona č. 504/2003 Z. z., je nájomca povinný do 30 dní oznámiť prenajímateľovi spôsob a čas podnájmu. V tomto ustanovení sú aj ďalšie podmienky, ktoré je potrebné rešpektovať.
Odporúčame Vám ukončiť podnájomnú zmluvu a uzavrieť novú za dodržania podmienok zákona. S pozdravom JUDr. Jaroslav PUŠKÁČ generálny riaditeľ sekcie legislatívy |
|
|
|