![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Feb 2008
|
Vážená pani ministerka Kramplová
1. Touto cestou by som sa chcel spýtať na Krížové plnenie (už tu bola podobná téma) kde Ing. Miček sľúbil vypracovať zoznam strojov a zariadení, resp. stavieb a činností. Chcel by som sa spýtať kedy bude takýto zoznam. Myslím si, že by bolo najvhodnejšie ak by sa spomínaný dokument čo najskôr vypracoval a zverejnil a tak predišlo zbytočným nedorozumeniam pri výklade pojmov v Príručke pre žiadateľa. 2. Ďalej by som s chcel spýtať či je možné v rámci Krížového plnenia zakúpiť a mať ako oprávnený výdavok aj napr. rozmetadlo maštaľného hnoja alebo kŕmny voz či kosu za traktor. 3. Ako podnikateľ v poľnohospodárstve mám záujem o vybudovanie bioplynovej stanice. Z príručky pre žiadateľa mi nie je zrejmé, či k predmetnej investícií je možné zakúpiť aj traktory s prívesmi na aplikáciu výstupu z bioplynovej stanice, ďalej stroje na dovoz maštaľného hnoja. V príručke je spomenuté: obnoviteľné zdroje energie vrátane zabudovaného strojnotechnologického vybavenia Ak by som ich nemohol zahrnúť do oprávnených nákladov, tak potom by som musel používať stroje , ktoré inak pracujú v poľ. prvovýrobe a ostatné prace by nám stáli. 4. Vážená pani ministerka pri jednom stretnutí ste spomenuli, že stavebné povolenia bude potrebné predkladať až pri podpise zmluvy o poskytnutí NFP s PPA. Od kedy budú platiť takéto nové podmienky a ktorých opatrení sa budú týkať? Za zodpovedanie mojich otázok vopred ďakujem a želám Vám veľa úspechov vo funkcií ministerky podohospodárstva. S pozdravom Agropodnikateľ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Odpovede na Vaše otázky:
1. Uvedený zoznam bude v najbližších dňoch zverejnený na internetovej stránke Ministerstva pôdohospodárstva SR a Pôdohospodárskej platobnej agentúry. 2. Bude uvedené v pripravovanom zozname. 3. Je možné zakúpiť aj traktory s prívesmi, nakoľko sú to podporovateľné aktivity. Avšak v prípade bodovacích kritérii nie je možné tieto investície zahrnúť do bodovacieho základu. 4. Uvedené platí a je zverejnené v Príručke pre žiadateľov. Týka sa všetkých opatrení PRV, kde je nutné mať stavebné povolenie. Ing. Ľubomír Miček, PhD. generálny riaditeľ Sekcie rozvoja vidieka |
|
|
|