AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 14-02-2008, 10:20   #1
agropodnikatel
člen

Registrovaný od: Feb 2008
Post Rôzne (PRV, CROSS COMPLIANCE)

Vážená pani ministerka Kramplová
1. Touto cestou by som sa chcel spýtať na Krížové plnenie (už tu bola podobná téma) kde Ing. Miček sľúbil vypracovať zoznam strojov a zariadení, resp. stavieb a činností. Chcel by som sa spýtať kedy bude takýto zoznam. Myslím si, že by bolo najvhodnejšie ak by sa spomínaný dokument čo najskôr vypracoval a zverejnil a tak predišlo zbytočným nedorozumeniam pri výklade pojmov v Príručke pre žiadateľa.

2. Ďalej by som s chcel spýtať či je možné v rámci Krížového plnenia zakúpiť a mať ako oprávnený výdavok aj napr. rozmetadlo maštaľného hnoja alebo kŕmny voz či kosu za traktor.

3. Ako podnikateľ v poľnohospodárstve mám záujem o vybudovanie bioplynovej stanice. Z príručky pre žiadateľa mi nie je zrejmé, či k predmetnej investícií je možné zakúpiť aj traktory s prívesmi na aplikáciu výstupu z bioplynovej stanice, ďalej stroje na dovoz maštaľného hnoja. V príručke je spomenuté: obnoviteľné zdroje energie vrátane zabudovaného strojnotechnologického vybavenia
Ak by som ich nemohol zahrnúť do oprávnených nákladov, tak potom by som musel používať stroje , ktoré inak pracujú v poľ. prvovýrobe a ostatné prace by nám stáli.

4. Vážená pani ministerka pri jednom stretnutí ste spomenuli, že stavebné povolenia bude potrebné predkladať až pri podpise zmluvy o poskytnutí NFP s PPA. Od kedy budú platiť takéto nové podmienky a ktorých opatrení sa budú týkať?

Za zodpovedanie mojich otázok vopred ďakujem a želám Vám veľa úspechov vo funkcií ministerky podohospodárstva.

S pozdravom
Agropodnikateľ
agropodnikatel je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 12-03-2008, 09:45   #2
Odbor komunikácie MPSR
člen

Registrovaný od: Dec 2007
Počiatočné Re: Rôzne (PRV, CROSS COMPLIANCE)

Odpovede na Vaše otázky:

1. Uvedený zoznam bude v najbližších dňoch zverejnený na internetovej stránke Ministerstva pôdohospodárstva SR a Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

2. Bude uvedené v pripravovanom zozname.

3. Je možné zakúpiť aj traktory s prívesmi, nakoľko sú to podporovateľné aktivity. Avšak v prípade bodovacích kritérii nie je možné tieto investície zahrnúť do bodovacieho základu.

4. Uvedené platí a je zverejnené v Príručke pre žiadateľov. Týka sa všetkých opatrení PRV, kde je nutné mať stavebné povolenie.

Ing. Ľubomír Miček, PhD.
generálny riaditeľ
Sekcie rozvoja vidieka
Odbor komunikácie MPSR je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania