AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 07-06-2007, 17:56   #1
andrea-17
člen

Registrovaný od: Apr 2007
Lokalita: Rakusko
Počiatočné Dotacie na rozvoj vidieka II.

Vazeny pan minister,
ospravedlnujem sa, ze zacinam temu, ktora tu uz bola nacata, ale aj po viacnasobnom apelovani na webmasterov mi nebolo umoznene odpovedat na prispevky.
Som Slovenka podnikajuca aj v zahranici, podnikam v Rakusku vo vidieckom turizme (uz 10 rokov), mame vidiecky dvor s 2mi apartmanmi a chcela by som podobnu cinnost prevadzkovat aj tu na Slovensku.Chcela by som sa spytat , co presne (ake cinnosti) musi mat v zivnostenskom liste fyzicka osoba oprávnená na podnikanie v oblasti cestovného ruchu.
Investovala som do nehnutelnosti v mojej rodnej dedine,a zacala ju prerabat a chcela by som ho cely zobytnit cele pre moznost poskytovania ubytovania pre 8-10 ludi (otazka: do kolko posteli sa poskytuje dotacia?, znamemu, ktory bol vo februari na nejakom skoleni bolo povedane nad 10 posteli, vy pisete do 10 posteli. Kde je mozne najst vsetky tieto smernice?).
Jednu cast uz mam prerobenu a jednu nacatu a este by jednalo by sa o mensiu pristavbu, a prestavbu strechy na podkrovie, s nejakymi dvomi izbami so sprchou. Z coho by som cast rada prerobila aj na moznost ubytovania pre handicapovanych obcanov-vozickarov. Urcite mi date za pravdu, ze takychto ubytovani nie je na slovensku vela.
Chcem sa spytat ako stoja sance, kedze nie som v ziadnom z podhorskych regionov (som z okresu Nove Zamky), ale na druhej strane v celej nasej dedine (4500 obyvatelov) nie je ziadne zariadenie podobneho typu, resp. okrem Kastiela sa neubytujete, co si zase nie kazdy moze dovolit. Chcem sa spytat ako je to s cielmi Konvergencie, a kde ich viem najst. Ake su sance dostat dotacie na moj zamer. Som FO so zivnostenskym listom (otazka: ako dlho musi clovek v danej cinnosti podnikat, pokial si poziada o tento typ dotacie).
Vdaka za odpoved,
Andrea M.
andrea-17 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 14-06-2007, 06:58   #2
Miroslav Jureňa
minister pôdohospodárstva

Registrovaný od: Jul 2006
Počiatočné Re: Dotacie na rozvoj vidieka II.

K jednotlivým otázkam obsiahnutých vo Vašom príspevku zaujímam nasledovné stanovisko:

- v živnostenskom liste musia byť uvedené činnosti, ktoré budete vykonávať , t.j. ubytovanie a stravovanie,
- podpora ubytovania do 10 lôžok je možná v Programe rozvoja vidieka SR 2007-2013 v rámci opatrenia „Podpora činností v oblasti cestovného ruchu“, kde príjemcom podpory sú fyzické osoby podnikajúce v oblasti cestovného ruchu. Podmienkou však je preukázanie trvalého bydliska v rekonštruovanom objekte 12 po sebe nasledujúcich mesiacov. Podporu ubytovania nad 10 lôžok umožňuje opatrenie „Diverzifikácia smerom k nepoľnohospodárskym činnostiam“, kde však príjemcom podpory musia byť právnické, resp. fyzické osoby podnikajúce v poľnohospodárskej prvovýrobe, ktorých podiel príjmov z poľnohospodárskej prvovýroby na celkových príjmov tvorí minimálne 30%,
- v oblasti cestovného ruchu budú podporovaní žiadatelia ako z oblasti konvergencie tak i z ostatných oblastí, takže nie je podmienkou podnikať v podhorských regiónoch,
- povinná dĺžka podnikania v cestovnom ruchu nie je stanovená,
- podrobnejšie informácie sú zverejnené na internetovej stránke Ministerstva pôdohospodárstva SR www.land.gov.sk, (Program rozvoja vidieka SR 2007-2013).

S pozdravom

Miroslav Jureňa
minister pôdohospodárstva SR
Miroslav Jureňa je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania