AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 01-01-2012, 17:33   #1
milantr
člen

Registrovaný od: Dec 2011
Počiatočné nájomné

Prajem pekný ĎEŇ!
Prosím Vás o pomoc pri riešení môjich problémov.
Vopred Ďakujem.
1.
Som vlastníkom ornej pôdy. Na tejto ornej pôde bola PD vytvorená poľná cesta. PD mi nechce platiť nájomné nakoľko ju nevyužíva na poľnohospodárske účely. Ako vyriešiť tento problém?

2.
Pozemkový úrad vytýčil vlastníkom a užívateľom pôdy na úžívanie ako náhradný pozemok na mojej pôde .
Proces komasácie nebol dokončený.
PD vypovedalo nájomnú zmluvu so mnou, ale ja som teraz bez zmluvy a bez nájomného, ako mám ďalej postupovať.
milantr je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 11-01-2012, 08:09   #2
Odbor komunikácie 1
Moderátor

Odbor komunikácie 1's Avatar

Registrovaný od: May 2011
Počiatočné Re: nájomné

Zdravím Vás,

posielam odpovede na Vaše otázky:

1. Vlastníkom poľnej cesty je PD, ide o stavbu na cudzom pozemku. Nájom za pozemok uhrádza vlastník stavby. V prípade že stavbu nevyužíva, je jeho povinnosťou stavbu odstrániť a pozemok uviesť do pôvodného stavu.

2. PD vo Vašom prípade nemôže ukončiť nájomný vzťah. Váš pozemok je neprístupný a vzťahuje sa na tento prípad § 12 ods.3 zákona č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov. Výpoveď bola v rozpore so zákonom, ak PD nie je ochotné výpoveď stiahnuť, môžete sa svojho práva domáhať súdnou cestou.

S pozdravom,

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Odbor komunikácie 1 je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania