View Single Post
Starý 30-07-2015, 09:24   #1
malý farmár
člen

Registrovaný od: Nov 2014
Počiatočné Rozoraný prístup na pozemok

Dobrý deň,

Viaceré poľné cesty vedené v katastri v stave C ako cesta (zastavaná plocha) družstvo rozoralo už pred desiatkami rokov. Vlastníctvo k nim je vedené v registri E, vlastník SPF. Teda vždy to boli obecné cesty. Družstvo mi v októbri ide vrátiť moju pôdu, ale odmieta dať poľnú cestu do pôvodného stavu. Údajne majú na to rozoranie povolenie čo je podľa mňa veľká blbosť. Samozrejme, že to povolenie odmietajú ukázať. Odporúčajú mi obísť dedinu a chodiť na môj pozemok veľkou okľukou z druhej strany. Ako sa mám brániť v tomto prípade, keď si družstvo robí čo chce?
Podobný problém malo mesto, keď si na mape naplánovali sieť cyklotrás a pri obhliadke zistili, že po ceste nie je ani stopy a rastie tam kukurica.
DRUHÁ OTÁZKA
Je to podobný prípad. Parcela odseknutá diaľnicou je súčasťou družstevného lánu. Vedie k nej cesta len na mape E KN, vlastník SPF. V registri C je to orná pôda, veľký lán. Musí mi družstvo umožniť prístup na moju parcelu po pôvodnej ceste z registra E, ktorá je súčasťou lánu a nie je evidovaná na súčasnej mape?

Mnohí SHR sa stretávajú pri jednaní s družstvami s aroganciou. Berú nás ako škodnú a nie ako rovnocenného partnera. Výsledkom je často hádzanie polien pod nohy. Vážim si každej fundovanej odpovede, ktorými pomáhate drobným farmárom. Vysvetlite nám, AKO a KDE sa môžeme účinne brániť, napríklad i v tomto konkrétnom prípade.
malý farmár je offline   Odpovedať s citovaním