Doc.Ing.Milan Kováč,CSc
06-11-2002, 14:23
Vážený pán minister,
dovožte, aby som Vám úprimne poblahoželal pri príležitosti Vašeho nástupu do funkcie ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky. Rád využívam túto novú, netradičnú a vežmi rýchlu komunikačnú techniku, aby som Vás informoval o jednej z mnohých aktivít v súvislosti s výskumnými a realizačnými projektmi Európskej únie a prístupmi k novej potravinovej legislatívy, ktoré zabezpečuje naša organizácia. Výskumný ústav potravinársky participuje okrem iného aj na projekte Európskej únie Flair Flow IV, v rámci ktorého organizuje medzinárodný workshop zameraný na tému „Chemická neškodnosť potravín“. Určite ste vežmi zaneprázdnený, ale ak by Vám predsa len zostal navyše malý časový interval, vežmi radi by sme Vás privítali medzi osobnosťami Európy v oblasti potravinárskych vied a stretnutiu s Vami by sa iste tiež potešilo aj 154 účastníkov workshopu – odborníkov z radov výrobcov potravín, zdravotníkov ako aj spotrebitežov. Workshop sa uskutoční 8. novembra 2002 v kongresovom centre Výstavisko, a.s., Bratislava, Prievozská 18. /Program pripájam./
Nakoniec by som Vám chcel v mene svojom i meno svojich spolupracovníkov zaželať veža úspechov pri výkone Vašej zodpovednej funkcie v tomto strategickom rezorte.
S pozdravom
Doc. Ing. Milan Kováč, CSc. – riaditež Výskumného ústavu potravinárskeho, Bratislava
Workshop CHEMICKÁ NEŠKODNOSŤ POTRAVÍN
Organizovaný v rámci projektu Flair Flow Europe-4
8. november 2002
Výstavisko, a. s. Bratislava, Prievozská 18
Program
10,00–10,15
Úvod
Prof. Pfannhauser, koordinátor FFE-4 a FFE pre krajiny strednej Európy
10,15-10,45
Vedecké prístupy k hodnoteniu rizika vyplývajúceho z konzumácie potravín
Doc. Ing. Milan Kováč, CSc. – Doc. Ing. Peter Šimko, DrSc., SR
10,45-11,45
Boj proti otravám potravinami – kvantitatívne hodnotenie rizika
Dr. John Mc Evoy, Írsko
11,45-12,45
Mikrobiologická bezpečnosť a kvalita potravín spracovaných systémom ‘Sous Vide’ ako metódou komerčného stravovania
Dr. Paul A. Gibbs, Spojené krážovstvo Vežkej Británie
12,45-13,30
Prestávka
13,30-14,30
Použitie DNA sond na kvantifikáciu bakteriálnej kontaminácie v potravinárstve: aplikácia na kontrolu kvality mlieka pred výrobou syra
Prof. Jacque Dommes, Belgicko
14,30-15,00
Úlohy orgánov MZ SR pri zabezpečovaní neškodnosti potravín
MUDr. Katarína Chudíková, SR
15,00-15,30
Úlohy štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky pri zabezpečovaní neškodnosti potravín
Doc. MVDr. Peter Turek, PhD, SR
15,30-16,00
Diskusia o možnostiach systémového rozvoja posudzovania rizík, zameraného na neškodnosť potravín v Slovenskej republike. Do odbornej diskusie sú prizvaní zástupcovia spotrebitežov, priemyslu, zdravotníctva, štátnych kontrolných orgánov a vedy.
Závery
Otázky masmédií k problematike chemickej neškodnosti potravín
Rokovacie jazyky: slovenčina a angličtina. Zabezpečené je simultánne tlmočenie.
dovožte, aby som Vám úprimne poblahoželal pri príležitosti Vašeho nástupu do funkcie ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky. Rád využívam túto novú, netradičnú a vežmi rýchlu komunikačnú techniku, aby som Vás informoval o jednej z mnohých aktivít v súvislosti s výskumnými a realizačnými projektmi Európskej únie a prístupmi k novej potravinovej legislatívy, ktoré zabezpečuje naša organizácia. Výskumný ústav potravinársky participuje okrem iného aj na projekte Európskej únie Flair Flow IV, v rámci ktorého organizuje medzinárodný workshop zameraný na tému „Chemická neškodnosť potravín“. Určite ste vežmi zaneprázdnený, ale ak by Vám predsa len zostal navyše malý časový interval, vežmi radi by sme Vás privítali medzi osobnosťami Európy v oblasti potravinárskych vied a stretnutiu s Vami by sa iste tiež potešilo aj 154 účastníkov workshopu – odborníkov z radov výrobcov potravín, zdravotníkov ako aj spotrebitežov. Workshop sa uskutoční 8. novembra 2002 v kongresovom centre Výstavisko, a.s., Bratislava, Prievozská 18. /Program pripájam./
Nakoniec by som Vám chcel v mene svojom i meno svojich spolupracovníkov zaželať veža úspechov pri výkone Vašej zodpovednej funkcie v tomto strategickom rezorte.
S pozdravom
Doc. Ing. Milan Kováč, CSc. – riaditež Výskumného ústavu potravinárskeho, Bratislava
Workshop CHEMICKÁ NEŠKODNOSŤ POTRAVÍN
Organizovaný v rámci projektu Flair Flow Europe-4
8. november 2002
Výstavisko, a. s. Bratislava, Prievozská 18
Program
10,00–10,15
Úvod
Prof. Pfannhauser, koordinátor FFE-4 a FFE pre krajiny strednej Európy
10,15-10,45
Vedecké prístupy k hodnoteniu rizika vyplývajúceho z konzumácie potravín
Doc. Ing. Milan Kováč, CSc. – Doc. Ing. Peter Šimko, DrSc., SR
10,45-11,45
Boj proti otravám potravinami – kvantitatívne hodnotenie rizika
Dr. John Mc Evoy, Írsko
11,45-12,45
Mikrobiologická bezpečnosť a kvalita potravín spracovaných systémom ‘Sous Vide’ ako metódou komerčného stravovania
Dr. Paul A. Gibbs, Spojené krážovstvo Vežkej Británie
12,45-13,30
Prestávka
13,30-14,30
Použitie DNA sond na kvantifikáciu bakteriálnej kontaminácie v potravinárstve: aplikácia na kontrolu kvality mlieka pred výrobou syra
Prof. Jacque Dommes, Belgicko
14,30-15,00
Úlohy orgánov MZ SR pri zabezpečovaní neškodnosti potravín
MUDr. Katarína Chudíková, SR
15,00-15,30
Úlohy štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky pri zabezpečovaní neškodnosti potravín
Doc. MVDr. Peter Turek, PhD, SR
15,30-16,00
Diskusia o možnostiach systémového rozvoja posudzovania rizík, zameraného na neškodnosť potravín v Slovenskej republike. Do odbornej diskusie sú prizvaní zástupcovia spotrebitežov, priemyslu, zdravotníctva, štátnych kontrolných orgánov a vedy.
Závery
Otázky masmédií k problematike chemickej neškodnosti potravín
Rokovacie jazyky: slovenčina a angličtina. Zabezpečené je simultánne tlmočenie.