PDA

View Full Version : Pozvánka


Doc.Ing.Milan Kováč,CSc
06-11-2002, 14:23
Vážený pán minister,

dovožte, aby som Vám úprimne poblahoželal pri príležitosti Vašeho nástupu do funkcie ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky. Rád využívam túto novú, netradičnú a vežmi rýchlu komunikačnú techniku, aby som Vás informoval o jednej z mnohých aktivít v súvislosti s výskumnými a realizačnými projektmi Európskej únie a prístupmi k novej potravinovej legislatívy, ktoré zabezpečuje naša organizácia. Výskumný ústav potravinársky participuje okrem iného aj na projekte Európskej únie Flair Flow IV, v rámci ktorého organizuje medzinárodný workshop zameraný na tému „Chemická neškodnosť potravín“. Určite ste vežmi zaneprázdnený, ale ak by Vám predsa len zostal navyše malý časový interval, vežmi radi by sme Vás privítali medzi osobnosťami Európy v oblasti potravinárskych vied a stretnutiu s Vami by sa iste tiež potešilo aj 154 účastníkov workshopu – odborníkov z radov výrobcov potravín, zdravotníkov ako aj spotrebitežov. Workshop sa uskutoční 8. novembra 2002 v kongresovom centre Výstavisko, a.s., Bratislava, Prievozská 18. /Program pripájam./
Nakoniec by som Vám chcel v mene svojom i meno svojich spolupracovníkov zaželať veža úspechov pri výkone Vašej zodpovednej funkcie v tomto strategickom rezorte.
S pozdravom
Doc. Ing. Milan Kováč, CSc. – riaditež Výskumného ústavu potravinárskeho, Bratislava

Workshop CHEMICKÁ NEŠKODNOSŤ POTRAVÍN
Organizovaný v rámci projektu Flair Flow Europe-4

8. november 2002
Výstavisko, a. s. Bratislava, Prievozská 18
Program

10,00–10,15
Úvod
Prof. Pfannhauser, koordinátor FFE-4 a FFE pre krajiny strednej Európy

10,15-10,45
Vedecké prístupy k hodnoteniu rizika vyplývajúceho z konzumácie potravín
Doc. Ing. Milan Kováč, CSc. – Doc. Ing. Peter Šimko, DrSc., SR

10,45-11,45
Boj proti otravám potravinami – kvantitatívne hodnotenie rizika
Dr. John Mc Evoy, Írsko

11,45-12,45
Mikrobiologická bezpečnosť a kvalita potravín spracovaných systémom ‘Sous Vide’ ako metódou komerčného stravovania
Dr. Paul A. Gibbs, Spojené krážovstvo Vežkej Británie
12,45-13,30
Prestávka

13,30-14,30
Použitie DNA sond na kvantifikáciu bakteriálnej kontaminácie v potravinárstve: aplikácia na kontrolu kvality mlieka pred výrobou syra
Prof. Jacque Dommes, Belgicko

14,30-15,00
Úlohy orgánov MZ SR pri zabezpečovaní neškodnosti potravín
MUDr. Katarína Chudíková, SR

15,00-15,30
Úlohy štátnej veterinárnej a potravinovej správy Slovenskej republiky pri zabezpečovaní neškodnosti potravín
Doc. MVDr. Peter Turek, PhD, SR

15,30-16,00
Diskusia o možnostiach systémového rozvoja posudzovania rizík, zameraného na neškodnosť potravín v Slovenskej republike. Do odbornej diskusie sú prizvaní zástupcovia spotrebitežov, priemyslu, zdravotníctva, štátnych kontrolných orgánov a vedy.

Závery

Otázky masmédií k problematike chemickej neškodnosti potravín


Rokovacie jazyky: slovenčina a angličtina. Zabezpečené je simultánne tlmočenie.

Zsolt Simon
08-11-2002, 08:25
Vážený pán Ing. Kováč,

ďakujem za pozvanie za workshop na tému Chemická neškodnosť potravín. Potravinovej legislatíve a najmä bezpečnosti potravín chcem spolu s mojimi spolupracovníkmi venovať zvýšenú pozornosť. Rád by som aj pozdravil osobnosti v oblasti potravinárskych vied z Európy, ktoré sa na podujatí zúčastnia.

Nemôžem však už meniť dohodnutý program a preto nemôžem Vaše pozvanie prijať. Želám vášmu rokovaniu úspech.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR