PDA

View Full Version : Do kedy ešte?

Ing. Beleš
16-09-2004, 12:24
Vážený pán minister,
zvolil som už po tretí krát túto formu korešpondencie, vzhžadom na to, že je najrýchlejšia a verejná. Aj keď môj dotaz úzko súvisí s predchadzajúcimi príspevkami predsa len je diametrálne odlišný. Vzhžadom na skutočnosť, že Obvodné lesné úrady a Krajské lesné úrady spadajú pod špecializovanú štátnu správu t.j. pod MP SR bol by som vežmi rád keby ste mi ozrejmili ako môže Vaše ministerstvo ovplyvniť činnosť menovaných úradov, keď ich činnosťou dochádza k neustálemu porušovaniu zákonov a Ústavy SR. Aby som bol konkrétny. Vaše ministerstvo už usmerňovalo Obvodný lesný úrad v Čadci pod vedením Ing. Podsklana ako má postupovať vo veci podania žiadosti ZVLaPP Svrčinovec o uznanie požovného revíru t.j. v intenciách zákona. OLÚ v Čadci však naďalej porušuje zákon a nám neostáva nič iné ako sa sťažovať. Sťažnosti sa však míňajú účinku. Dve sťažnosti na OLÚ Čadca a KLÚ Žilina sme adresovali ešte v priebehu mesiaca júl na Vaše ministerstvo s tým, že doposiaž sme neboli ešte vyrozumení o jej vybavení. Rovnako sme sa sťažovali na pacovníka OLÚ v Čadci Ing. Marejku, ktorý nás niekožkokrát zámerne zaviedol a najmä niekožkokrát porušil viaceré zákony, ktoré by ako dlhoročný pracovník štátnej správy mal ovládať. Osobne som podával dve sťažnosti na menovaného a viem o viacerých sťažnostiach od rôznych osôb. Doposiaž nebol menovaný pracovník OLÚ v Čadci potrestaný, podotýkam len poučený. Azda to má byť trest za neustále účelove porušovanie zákonov? Sťažnosti si jednotlivé úrady prehadzujú ako ,,horúci zemiak" a nik nechce konať resp. uložiť trest, že by mal pán Ing. Marejka až také dlhé prsty? Máme informácie, že existuje snaha jednak zo strany Ing. Marejku ako aj niektorých členovi PZ Polom Čadca ovplyvňovať Lesnícku sekciu. Budeme preto pozorne sledovať vybavenie našich podaní. Veríme pán minister, že Vám ako najvyššiemu zástupcovi ministerstva nie je žahostajné aké personálne obsadenie existuje na týchto úradoch a, že prostredníctvom Vašich pracovníkov zjednate potrebnú nápravu.

Zsolt Simon
21-10-2004, 13:47
Vážený pán Beles,

Združenie vlastníkov lesnej a požnohospodárskej pôdy Svrčinovec podalo odboru štátnej správy lesného hospodárstva a požovníctva MP SR, ako príslušnému orgánu štátnej správy lesného hospodárstva, podnet na preskúmanie rozhodnutia Krajského úradu v Žiline v mimo odvolacom konaní vo veci predbežného opatrenia taxatívne vymedzeného § 20 zákona o požovníctve a zároveň aj podnet na preskúmanie rozhodnutia Krajského lesného úradu v Žiline v mimo odvolacom konaní vo veci zastavenia konania o uznanie požovného revíru Svrčinovec.
Problematikou postupu orgánov štátnej správy požovníctva v správnom konaní o uznaní požovného revíru Svrčinovec, resp. o schválení nájomnej zmluvy pre Požovné združenie Polom a rozhodnutí o vydaní predbežného opatrenia podža § 20 zákona o požovníctve sa v súčasnosti zaoberá sekcia lesnícka MP SR a po preskúmaní predmetných rozhodnutí o ďalšom postupe budú účastníci konania informovaní.
Podania zástupcov Združenia vlastníkov lesnej a požnohospodárskej pôdy Svrčinovec adresované MP SR poukazujú na nesprávny postup orgánov štátnej správy lesného hospodárstva v správnom konaní, preto podža ustanovení zákona č. 152/1998 Z.z. o sťažnostiach ich nemožno považovať za sťažnosť a o výsledku budú pisatelia informovaní po skončení správneho konania.
Podaniami poukazujúcimi na nesprávne konanie pracovníkov Obvodného lesného úradu v Čadci sa zaoberá Úrad pre štátnu službu, preto Ministerstvo pôdohospodárstva SR nebude v tejto veci zatiaž konať, ale ubezpečujem Vás, že celému konaniu venuje zvýšenú pozornosť a pracovníci sekcie lesníckej budú v predmetnej veci konať v súlade s platnými právnymi predpismi.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR