PDA

View Full Version : vratka dotacii

zdeno
08-06-2004, 21:01
Dobry den pan minister. Ste vy p. minister sefom podohospodarskej platobnej agentury? ak ano potom je tato otzka pre Vas. Zaoberam sa chovom oviec treti rok a obhospodarujem cca 150 Ha ttp. Vdaka extremnemu suchu v minulom roku a vdaka firmam ktore mi nezaplatili faktury som sa dostal do situacie ze dnes musim predat vacsiu cast stada oviec aby som vyrovnal dlhy . Rozmyslam nad dalsim posobenim v tejto oblasti a chcem od Vas vediet co dalej nakolko na ovce som dostal dotacie a tie asi bude treba vratit ale rozmyslam aj nad tym ze podu dam do uzivania inej organizacii. ale zase na tuto podu som si podal ziadost na dotacie. prosim skuste ma nejako nasmerovat aby som vedel dosledky mojich krokov. Za odpoved velmo dakujem.

Zs. Simon
25-06-2004, 12:53
Vážený pán Zdeno,

nie som Riaditežom PPA – je ním Ing. Vadim Haraj; ak ste dostali podporu na chov oviec podža dikcie Výnosu 152/2004-100, tak podža paragrafu 3 odsek 4 musíte ovce chovať po dobu 6 mesiacov od začiatku plynutia 1.februára teda minimálne do 1.8. kalendárneho roku. Ak ste dostali dotácie na OP podža výnosu 152/2004 -100 tak ste boli povinný podať žiadosť aj na SAPS a túto pôdu musíte mať v užívaní, nakožko následné vyúčtovanie bude k 30.11. kalendárneho roku. Ak ste nepožiadali o dotácie na pôdu podža výnosu 152, ale podali ste si žiadosť na SAPS, tuto môžete kedykožvek zrušiť na príslušnom RO alebo KM, kde ste žiadosť na SAPS podali.

S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR