PDA

View Full Version : Verifikácia

Gombita
11-03-2004, 08:49
Pán minister!
Vzhžadom k tomu, že nemáte záujem odpovedať na všetky otázky, len na vybrané, budem sa vás musieť pýtať denne. Do konca februára sme mali mať oznámenia z platobnej agentúry o verifikovanej pôde. Podža pracovníkov z PPA sa tak stane až v apríli/pričom podža nich sú tieto údaje len pre ich potrebu a ja si mám zabezpečiť premeranie pozemkov na vlastné náklady/. Stále počúvam informácie o tom, že výmery pôdy v podhorských oblastiach nesúhlasia s údajmi z katastra, ale pritom ja mám len tieto údaje. Pri žiadostiach o podporu z únie sa pritom nesmiem pomýliť.Mám snáď urobiť prácu za štát na vlastné náklady? Prestaňte už konečne behať dookola po svete a zabezpečte všetko, čo je potrebné na bezproblémový vstup do únie. Ako si mám teda podža vás urobiť presné plány bez presných informácii? A ešte jedna vec. Na vašej stránke je zverejnená informácia /akoby pod hlavičkou PPA/ o SOP kde je uvedené, že SOP bude zverejnený na stránke www.apa.sk aj s podrobnými manuálmi do 31.3. . Avšak PPA bude mať funkčnú stránku až v apríli/podža ich vlastného vyjadrenia/.

Zsolt Simon
05-04-2004, 08:52
Vážený pán Gombita,

na príslušnom regionálnom pracovisku a kontaktnom mieste PPA budú k dispozícií predtlačené žiadosti spolu s predtlačenými identifikačnými listami a grafickými prílohami k žiadosti do konca prvej polovice apríla. Vo všetkých uvedených dokumentoch budú predtlačené údaje o potenciálnych žiadatežoch, ktorí sa zúčastnili verifikácie pôdy pre potreby tvorby registra pôdy, tzv. LPIS.
Tieto údaje sú iba orientačné a pomôžu pri vyplnení žiadosti. Znamená to, ak si vyzdvihnete predtlačenú žiadosť, resp. čistú žiadosť bez údajov, môžete do žiadosti doplniť užívanú pôdu, ktorú budete skutočne obhospodarovať v tomto roku.
Ak sa žiadatež rozhodne zapísať do svojej žiadosti nové plochy, údaje si zistí, buď od farmára, od ktorého pôdu prevzal alebo prostredníctvom regionálneho pracoviska a kontaktného miesta PPA, ktoré budú mať k dispozícií mapy za celý región.
Čo sa týka informácií na našej internetovej stránke máte pravdu, PPA bude mať funkčnú stránku skutočne v apríli a z toho dôvodu MP SR uverejňuje informácie na svojej stránke.

S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR