PDA

View Full Version : Nové Pozemkové úrady

Ján Berila
29-01-2004, 21:26
Vážený pán minister

Velmi by ma zaujímalo podža čoho Ste robili,tkz.výberové konania,resp.konkurz na nové pozemkové úrady,keď o mnohých kandidatov sa vie,že nesplňajú požadované kritéria.Nemajú požadovanú prax,odbornosť,ale sú dosadení podža farby dresu.Neúspešným uchádzačom Ste vobec neodpovedali,nebolo by slušné im oznamiť v čom neuspeli ? Mohli by sa aspoň poučiť pre budúcnosť.Je také vyberové konanie vobec podža zákona o št.službe?
Poprosil by som o odpoveď.

J.B.

Zsolt Simon
25-02-2004, 07:44
Vážený pán Berila ,

pozorne som si prečítal Váš príspevok a nemôžem súhlasiť s Vašimi kritickými slovami z viacerých príčin. Ak ste sledovali dianie v parlamente určite neušlo Vašej pozornosti, že v prípade, o ktorom píšete nešlo o obsadzovanie miest na základe výberového konania podža zákona o štátnej službe, ale na základe výberu uchádzačov. To znamená, že zákon nám nepredpisoval povinnosť vypísať výberové konanie. Ja som napriek tomu rozhodol, že zriadim odbornú komisiu , ktorá s každým nominatom urobila pohovor s akcentom na ich odbornú zdatnosť, komunikačnú a rozhodovaciu schopnosť. Rozhodol som tak preto, lebo sa domnievam, že riadenie krajských a obvodných úradov je náročná a zodpovedná práca. Som presvedčený, že výber bol urobený správne a v prípade zlyhania žudského faktora, ktorý sa nedá vylúčiť ,nám nič nebude brániť nevyhovujúceho pracovníka nahradiť.

S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR

Ján Berila
01-03-2004, 20:26
Vážený pán minister,
ďakujem za odpoveď,ale nemožem s Vami súhlasiť že ste urobili pohovor
s každým uchádzačom , podža mojích vedomosti sa pohovoru zúčastnili iba
vybraní uchádzači.Neprihžadalo sa na prax , odbornosť , či skúsenosti na danom úseku činnosti.Načo je nám potom zákon o št.službe keď ho obchádzame. Rád by som veril ,že nastanú aj výmeny neschopných , ale doterajším nikto nepovedal v čom zlihali , nikto neprehodnotil ich prácu. Nechcem polemizovať , ale nie je všetko " košer " .
S pozdravom

Ján Berila

Zsolt Simon
08-04-2004, 10:22
Vážený pán Berila,
na obsadenie miest na nové pozemkové a lesné úrady sa nevzťahuje zákon o štátnej službe. Na základe zákona zmeneného v NR SR som na posty mohol nominovať kohokožvek bez akéhokožvek výberu, podža vlastného uváženia. Napriek tomu som sa rozhodol zriadiť odbornú komisiu, ktorá s jednotlivými nominantmi urobila pohovor.
Myslím, že som postupoval správne, avšak opakujem, že v prípade pochybenia som kedykožvek pripravený vykonať personálnu výmenu. Týmto, považujem otázku za uzavretú a nemienim sa k nej viac vyjadrovať.

S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR