PDA

View Full Version : Vratka za naskladnenie,vyskladnenie cez IPA


MA : Agro - Alfa
18-11-2003, 19:02
Vážený pán minister , som SHR z okresu Nové Zámky , ktorý hospodári na výmere 1200 ha a s polutovaním a s údivom musím konštatovať , že po zverejnení informácií o zrušení vyplácania za naskladnenie a vyskladnenie tovaru som sa dozvedel , že ma niekto okradol o 800 000 Sk , ktoré som vyplatil za naskladnenie a vyskladnenie tovaru . Žiadam Vás , aby ste uviedli meno zodpovednej osoby , ktorá zapríčinila tento stav . Ako keby nestačilo , že pri úrode 1,6 t obilia na ha atď , pravdepodobne neuvidíme ani deravý groš , sžuby ................ , tak to nás neuživí . Založili sme firmu v roku 1993 , neprivatizovali sme nič , všetko čo máme sme zarobili poctivou robotou . Zamestnávame žudí , za ktorých nesieme zodpovednosť a nemôžeme im povedať , že nebudú mať výplaty lebo niekto niečo zanedbal a tým pádom sme prišli o financie . Nežiadam Vás o Vaše peniaze , ale o naše . Také oznámenie , ktoré som stiahol z internetu , že agentúra nemá prostriedky , mňa neuspokojuje . Keď pre Vás 800 000 Sk je málo , pre mňa je to celoročný plat mojich zamestnancov . Ohrozujete ( respektive kompetentná osoba ) existenciu mojej firmy lebo tohtoročná úroda dostala na kolená nielen moju firmu ale viacerých . Dúfam , že sa dozviem kto je za túto situáciu zodpovedný a moje finančné prostriedky mi budú urýchlene vyplatené . Keď na to intervenčná agentúra nemá prostriedky , žiadam Vás , abyste ako minister požnohospodárstva , ktorý sa má starať o rezort a požnohospodárov , zabezpečili finančné prostriedky Vy ! Aj ministerstvo požnohospodárstva si môže požiadaž banku o úver ako bolo povedané nám , abyste vyrovnali platby , ktoré sme my zaplatili .
Očakávam Vašu odpoveď , dúvam , že ste natožko korektný , že mi odpoviete .

S pozdravom Anton Mészáros , majitež

Zsolt Simon
01-12-2003, 07:19
Vážený pán Mészáros,

limitujúcim faktorom môjho rozhodovania vo veci vyplatenia časti skladovacích nákladov na skladiskové záložné listy je príjmová zložka rezortných financií, ktorá je v dôsledku nepredvídaných okolností vo vežmi neuspokojivom stave. Pravou a jedinou príčinou môjho rozhodnutia je teda nedostatok financií. Práve tento nedostatok ma prinútil, pre mňa k ťažkému rozhodnutiu, a to nariadiť, aby sa na skladiskové záložné listy, ktoré boli splatné v období od 01.01.2003 do 31.03.2003 vyplatilo naskladnenie a tri mesiace skladovania. a na skladiskové záložné listy, ktoré boli splatné po 31.03.2003 dotáciu nevyplatiť.
Dovožte mi ešte pripomenúť dikciu bodu 5, vzájomnej zmluvy o poskytnutí návratnej finančnej pôžičky zo zdrojov IPA SR pre pestovateža na zásoby rastlinných komodít z úrody medzi IPA a pestovatežom ktorý hovorí:“ Ak bude mať agentúra zdroje, poskytne pestovatežovi na základe predloženej žiadosti, podporných dokladov a dokladov o zaplatení záložnej pohžadávky dotáciu na skladovanie tovaru vo výške:.


S pozdravom
Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR