PDA

View Full Version : Sťažnosť na ŠFTR


Anton Mészáros
18-05-2003, 17:41
Vážený pán minister !

Posielam Vám už druhý e-mail ako svoju sťažnosť ( prosbu ) o zjednanie nápravy ohžadne vyplácania finančných prostriedkov za naskladnenie a vyskladnenie tovaru na záložný list . Po dotázaní sa na ŠFTR mi bolo oznámené , že komisia , ktorá rozhoduje o vyplácaní prostriedkov vo výške sca 500 000 Sk , ktoré som vyplatil minulého roku za naskladnenie obilia , ešte ani len nezasadala a nevedia určiť kedy zasadať bude .
Som SHR z okresu Nové Zámky , hospodárim na výmere 1200ha a nemám živočíšnu výrobu a nerobím fakturáciu každý mesiac , preto mi zastavili vratku DPH lebo nespžňam podmienky , ktoré ukladá nový zákon .
K dnešnému dňu už mám blokovaných ďalších 970 000Sk.
Netisknem financie a považujem toto za diskrimináciu svojej firmy a poškodzovanie mojej firmy laksným prístupom štátnych úradníkov . Ja si svoje povinnosti plním včas a v plnej výške a žiadam , aby si aj štát plnil svoje . Preto Vás žiadam o zjednanie nápravy na ŠFTR , aby mi umožnili čerpať moje vlastné finančné zdroje . Financie potrebujem teraz a nie v septembri , kedy už mám aj vlastný príjem z úrody . Blíži sa žatva a nemám financie na pokrytie potrebných výdajov .

S pozdravom Anton Mészáros , majitež

Zsolt Simon
23-05-2003, 07:54
Vážený pán Mészáros,

informácia ktorú ste dostali z Intervenčnej Požnohospodárskej Agentúry – IPA (ŠFTR bol zrušený zákonom NR SR č. 491/2001 Z.z. k 1.1.2002) nebola správna, pretože na IPA nezasadá žiadna komisia ktorá rozdežuje dotácie na naskladnenie, skladovanie a vyskladnenie tovaru vo verejných skladoch. Dotácie sa vyplácajú na základe žiadosti pestovateža v prípade, ak agentúra má finančné prostriedky, čo je zakomponované aj v zmluve o poskytnutí návratnej finančnej pôžičky v bode 5.4. citujem „Ak bude mať agentúra zdroje, poskytne pestovatežovi na základe predloženej žiadosti, podporných dokladov a dokladov o zaplatení záložnej pohžadávky dotáciu na skladovanie tovaru“.
Na základe rozhodnutia vlády SR zo dňa 14.5.2003 o presune 250 mil. SK do rozpočtu IPA som vydal pokyn na vyplatenie dotácií za skladovanie tovaru vo verejných skladoch, s lehotou splatnosti záložných pohžadávok na skladiskových záložných listoch do 31.12.2002. Nadväzne na tento pokyn spracovala agentúra žiadosti k týmto skladiskovým záložným listom a od 16.5.2003 začala realizovať platby dotácií za skladovanie.


S pozdravom

Zsolt Simon
minister pôdohospodárstva SR