PDA

View Full Version : kompetencie samospr8v


Ing. Július Fazekas
09-01-2003, 21:59
Váž. pán minister !

Sme znepokojení tým. že Ministerstvo pôdohospodárstva SR v tomto predstupovom období do štruktúr EÚ, kedy sa žiada maximálna pomoc požnohospodárskym a potravinárskym subjektom pri prekonaní určitých ekonomických ťažkostí, nedoceňuje prácu Regionálnych požnohospodárskch apotravinárskych komôr.
Jedná sa o pravovanie kvót požnohospodárskych komodít, ktoré boli na vežmi dobrej úrovni a zo strany provovýrobcov aj so spokojnosťou rešpektované. Rozpis kvót, ako i jej ďalšie sledovanie a vyhodnocovanie Regionálnymi odbormi MP SR sa bude považovať za ďalšie upevňovanie a prehlbovanie štátnej moci voči podnikatežským subjektom a tým sa bude vytvárať aj určitý priestor pre korupciu.
Vybudovaný a funkčný informačný systém v rámci SPPK spĺňal všetky predpoklady na vežmi dobrú a rýchlu komunikáciu medzi ústredím, regionálnymi komorami i prvovýrobcami, a naviac informačné výstupy slúžili pre celú pož.-potr. obec. Treba tiež podotknúť, že pracovníci komôr sú odborne natožko zdatní a skúsení, že by zvládli v rámci prestavby rezortu aj náročnejšie úlohy, ktoré sa napr. chystá MP SR riešiť budovaní rôznych agentúr.
Preto sa obraciame na vás pán minister, aby ste tieto skutočnosti pri vašej náročnej práci , v ktorej vám prajeme veža zdravia a pevnú ruku.

S pozdravom

Ing. Július Fazekas
riaditež RPPK Michalovce