![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Mar 2015
|
hospodárim viac ako 10 rokov ako SHR v katastri obce, v ktorej by som chcel kúpiť poľnohospodárske pozemky.
Mohol by som tieto pozemky kúpiť aj na rodné číslo a nie na ičo? Ja by som ich chcel kúpiť ako fyzická osoba na rodné číslo a v tom prípade musí byť v zmluve uvedená ako kupujúca aj moja manželka, nakoľko sa kupujú do BSM. Aké potvrdenia ohľadom zákona o nadobúdaní pozemkov mi v tomto prípade treba ku kúpnej zmluve? ďakujem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
„Zákon č. 140/2014 Z. z. na účely nadobudnutia vlastníctva poľ. pozemku nerozlišuje pri podnikateľovi – fyzickej osobe jeho právnu formu. Nadobúdateľom bude dotknutá fyzická osoba. Na liste vlastníctva bude napísaná táto dotknutá osoba. Podstatná je skutočnosť, že pozemok bude vlastniť osoba vykonávajúca podnikanie v poľnohospodárstve. Prevod pozemku teda možno uskutočniť na fyzickú osobu identifikovanú rodným číslom a nie IČO-m, v čoho dôsledku sa pozemok nadobudne do BSM podľa § 143 Občianskeho zákonníka. Nadobúdateľ predkladá potvrdenie obce alebo SPPK o tom, že je podnikateľom v obci aspoň 3 roky, a potvrdenie obce, že je daňovníkom miestnej dane.“. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 11-03-2015 o 12:34. |
|
|
|