![]() |
|
Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
![]() |
#1 |
člen
Registrovaný od: Oct 2013
|
![]() Dobrý deň.
V tejto dobe mi má PD po skončení nájomnej zmluvy vymerať pozemky.Nakoľko nebývam v mieste kde sa nachádzajú, chcem vedieť či PD má povinnosť ma k tomu prizvať.Bolo mi povedané že to oni nestihnú lebo geodet ma toho veľa a časovo to nezvládajú. Ďakujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
![]() Dobrý deň,
Z Vašej krátkej a stručnej otázky nie je jasné, na základe čoho dochádza k vymeraniu a odovzdaniu pozemkov od PD. Podľa § 12a zákona č. 504/2003 Z.z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov (ďalej len „zákon o nájme“) je stanovený postup vrátenia a prevzatia pozemkov medzi doterajším užívateľom – nájomcom a vlastníkom – prenajímateľom. Náklady spojené s vyčlenením pozemkov znášajú nájomca s doterajším prenajímateľom rovnakým dielom . Pýtate sa , či PD má povinnosť Vás prizvať k vymeraniu pozemkov. Nepíšete, či Vám budú vymerané Vaše vlastné pozemky alebo iné pozemky na základe podnájomnej zmluvy (§ 12a ods.2 zákona o nájme). Pokiaľ budete na nich hospodáriť, mali by ste poznať polohu a ich hranice. Geodet by mal vytýčiť hranice pozemkov a označiť ich aspoň drevenými kolíkmi a je na vlastníkovi, aby si zabezpečil stabilizáciu hraníc aj pre budúce užívanie. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 28-11-2013 o 13:01. |
![]() |
![]() |