![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Diskusia na poľnohospodárske témy - všeobecne, rozvoj vidieka, legislatíva, poradenstvo... |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#31 | |
|
člen
Registrovaný od: Sep 2015
|
Citát:
ja som ju našiel tiež dávno tuto mapku (stačilo zadat do googlu a našlo ju) ale nevedel som do nej zadávat tak som ju nechal tak. ale už som prišiel ako sa to robí a je to pohode ![]() |
|
|
|
|
| Sponzorované odkazy |
|
|
#32 | |
|
člen
|
Citát:
nikto nevie ako postupovat? |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
člen
Registrovaný od: Apr 2012
|
Skuste jasnejsie formulovat svoje otazky. Ja som si viackrat precitala vase prispevky a mam problem pochopit, o co vam vlastne ide. Nie ste ani najomnik ani vlastnik pozemkov. Tym je vasa svokra. Skuste od nej presne zistit, komu pozemky prenajala a na kolko rokov. Ktore pozemky vlastni, ale neprenajima- su zarastene naletmi. Nalety odstranovat a este k tomu na cudzich pozemkoch nedoporucujem, lebo zato hrozia vysoke pokuty. Ja som odstranovala na svojich a musela som mat povolenie. Takze, ak ma svokra nejake pozemky, ktore nikto nespravuje a nepodpisala nikomu najomnu zmluvu, tak si ich od nej prenajmite a potom poziadajte o povolenie vycistit pozemok. Robi sa to v zimnom obdobi, ked je ukoncene hniezdenie vtakov.
S tym, ze je v tom neporiadok, suhlasim. A je to tragedia, kedze je takmer 30 rokov po komunizme a nam tu stale zuria komunisti a druzstevnici. Naposledy upravil Nefrit : 16-07-2016 o 17:18. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
člen
|
Co nieje jasne? Svokrine pozemky zatial uziva druzstvo ( tie co niesu zarastene,tie co su zarastene neuziva nikto,nikto ich nema v prenajme)a ja ich chcem od nej do prenajmu.vypoved podala minuly rok takze tento rok mi ich vydaju.lenze niektore pozemky su vedene ako orna poda ale su zarastene stromamy.a ja sa pytam ze ci ich moze dat svokra vyrubat ( nikto ich neuziva kedze druzstvo ma v najme len cca 4,5 ha) takze tam len lezia popolom a nic s nich nieje,ziaden uzitok. Podla kat. Mapy je spravca tychto pozemkov slovensky pozemkovy fond cize nemaju byt zarestene... To len v dobach kedy vznikli druzstva tak ich tak nechali zasrat... A ja ich chcem vsetky vyrezat a zasa zalucnit a zacat pouzivat..alebo aj ked nie tak vsetky stromy co tam rastu predat. Je ich tam obrovske kvantum. A odkedy sa moze nalet vyrezavat len v zimnom obdobi??tento rok cca v maji robili lesaci obrovsky vyrez naletovych drevin nasmu druzstvu,a nemyslim ze v maji je zimne obdobie. A za dalsie by ma zaujimalo ze ako postupovat ak by som chcel vyrezat stromy a vymera pozemku je rozdelena medzi napr.5 dalsich ludi.musim kazdeho z nich kontaktovat a pytat suhlas aby som mohol vyrezat svoju cast naletu?
Naposledy upravil Lukas4x4 : 16-07-2016 o 19:56. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
člen
|
Precitajte si toto: http://www.zakonypreludi.sk/zz/2002-543. Tam mate aj vynimky (§47).
Vegetacny pokoj je od oktobra do marca. Ja nie som zo zivotneho prostredia, viem len to, co nas skolili ako polnohospodarov:-) Ak su aj dalsi vlastnici pozemku, musite ich samozrejme ziadat o suhlas. Ak su pozemky v sprave SPF, musite si ich najskor vziat do uzivania. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
člen
|
Ano jasne ze by som si ich zobral do uzivania.a este na mapach boli pozemky ktore nechali ocividne zarast terajsi najomci ( druzstvo) mam ziadat aby ich vycistili kedze ich tak nechali zarast oni? Dakujem
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
člen
Registrovaný od: May 2014
|
Citát:
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
člen
|
To neviem... Vzdy mi to vypisalo presnu vymeru ked som klikol na akykolvek pozemok.
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
člen
|
Citát:
Co na to poviete? Alebo mam ziadat aby mi vymerali nahradny pozemok aj za to co oni nechali zarast? Dakujem |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
člen
|
To je tazko povedat. Boli u vas uz pozemkove upravy? Ak nie, nema nejako zmysel investovat energiu do cistenia, ak vam potom aj tak parcely zlucia a vymeraju inde.
|
|
|
|