AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Pôdohospodárske fórum > Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Diskusia na poľnohospodárske témy - všeobecne, rozvoj vidieka, legislatíva, poradenstvo...

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 20-04-2017, 10:34   #161
peter82
člen

Registrovaný od: Sep 2013
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal Martin-AA
Dobrý deň, dnes mi prišlo rozhodnutie o zastavení. Dôvod je, že som nedodal potvrdenie zo zdravotnej poisťovne Union a Dôvera.( nikdy som v tychto poisťovniach nebol poisteni, od narodenia som vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni) Vo vyzve sa pisalo ze treba dodať "zo všetkych zdravotných poisťovni" čo som si vtedy zle vysvetlil ( mal som za to, že iba z tych "všetkých" s ktorými som mal niekedy v minulosti dočinenia). Ani ma nenapadlo že by to malo byť teda aj z dvoch spomínaných. Došlo mi to až keď mi PPA poslala výzvu na doplnenie, a samozrejme ako tu viac ľudí písalo, malo to byť s dátumom nie neskorším ako dátum podania žiadosti. Čo vieme že nieje reálne zohnať o pol roka neskôr. Jedine v takom prípade že by sa to v marci zabudlo založiť do dokladov a zostalo niekde doma v šuplíku. Horko ťažko sa mi podarilo zohnať vyjadrenia že som v tých poisťovniach nebol nikdy poistencom a dokonca v jednej boli ochotní tam dodat aj do ze k marcu som tam nemal ani žiadne nedoplatky(logicky). A nakoľko je zmena zdravotnej poisťovne možna iba raz do roka niekedy v januári, myslim k poslednemu, a tak sa môže stať az po vyrovnaní všetkých záväzkov, som dufal ze to PPA akceptuje. Nakoľko je to to podľa mňa dostačujuci dôkaz. Samozrejme zo svojej poisťovne som dodal podklady tak ako sa mali.... Takže teraz po vyše roku od podania žiadosti viem že cela moja práca bola zbytočná a cele to padlo na drobnej administrativnej chybe. Projekt som si robil sam, niekolko týždňov, popri inej práci. Mam možno aj šťastie že som živnostník, oproti tým ktorý si iba kvôli tejto výzve porobili SHR a platili rok odvody zbytočne. Som naštvany, lrn teraz neviem na koho viac, či na seba či na tento byrokraticky aparát. A pri tom tu vyzvu viem takmer na spamäť, a i tak som sa "odžubal" ... Projekt som robil na chov mäsového dobytka plemena Aberdeen Angus, a body 77. K dnesnemu dnu mám už 12 kusov, matky som kupil vlani na jar aj s plemennym bykom a mam 5 teliat už. Čiže ide to pomaly aj bez tejto dotácie ale potreboval by som nejaky menši traktor a hlavne kvôli tomu som projekt podaval. Všetkým poctivím farmárom ktorý to myslia naozaj važne prajem nech sa im naozaj darí, a ak aj im do s "mladým farmárom" nevydá nech ich to neodradi. Aspon si to budeme skutocne vážiť :-) držím palce

Dobry den aj mne vtedy prislo s PPa aby som doplnil papire a ziadali toto cirujemoložit original alebo uradne overene fotokopie potvrdenia zdravotnych poistovni/dovera,vseobecna,union) evidovanych na Ičo platitela poisteneho o vyrovnanych zavazkoch po lehote splatnosti k aktualnemu datumu.....Pisalo tam K AKTUALNEMU DATUMU........
peter82 je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy
Starý 20-04-2017, 14:10   #162
maricenka1
člen

Registrovaný od: Oct 2016

Citát:
Pôvodne zaslal Zetor7711
Martin, Miško ... prajem pekný deň !
Ide z Vašej strany o nedorozumenie. V deň podania výzvy bolo treba predložiť potvrdenie zo všetkých zdravotných poisťovní ( VšZP, Union, Dôvera ). Tu urobil Bohužiaľ Martin prvú chybičku, keď tak neurobil. Mohol ju napraviť, no urobil zrejme ešte väčšiu chybu keď pýtal od týchto zdravotných poisťovní potvrdenia možno o pol roka neskôr k dátumu 21.3.2016. Samozrejme, také potvrdenie s takým dátumom Vám žiadna zdravotná poisťovňa nedá. Ja si myslím ( a Martin si to môže overiť ), že PPA žiadala od neho tie potvrdenia k aktuálnemu dátumu, teda k dátumu, kedy to mal doplniť. Také potvrdenie by bol zrejme dostal na počkanie. Ja osobne si nemyslím, že PPA pýtala od niekoho nejaké potvrdenia so spätným dátumom, to asi nie. Môj osobný názor.
Ale nie,PPA vazdne ziadala doklady so spatnym datumom.Mne sa to stalo tiez .
maricenka1 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 15:29   #163
Martin-AA
člen

Registrovaný od: Feb 2015

Zetor7711..... Áno tu prvu "chybičku" ako spomínaš/spomínate som samozrejme spravil, a v podstaate som to aj vo svojom prispevku uviedol. Je to vo výzve jasne dané "zo všetkých zdravotných poisťovní". Avšak až do dnešného dňa nerozumiem konaniu PPA v tom zmysle že vôbec žiadala akési doplnenia nakoľko vo výzve je jasne povedané že pri nesplnení všetkých náležitosti bude konanie automaticky zastavené. Chápal by som to v tom prípade ak by jej stačili resp. by akceptovala podklady vydané k AKTUÁLNEMU dátumu uvedenom v dodatočnom vyžiadaní. Ale ona to vážne žiadala k spätnému marcovému dátumu, teda k dátumu podania žiadosti ( v mojom prípade myslím k 7.3. 2016, prijali ju 8.3. 2016) Zetor píšeš, že to PPA od niekoho určite nežiadala spätne potvrdenie. No žiadala. Citujem z "Výzvy na doplnenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok" ktorá mi bola doručená dňa resp. bola odoslaná 4.11. 2016 v ktorej sa okrem mojich údajov a požadovaných dokumentov uvádza, "Zároveň Vás upozorňujeme, že podmienky uvedené vo výzve na doplnenie žiadosti musí žiadateľ spĺňať ku dňu podania Žiadosti, t.j. doplnené doklady musia byť príslušnými inštitúciami vydané s dátumom, ktorý nesmie byť neskorší, ako dátum podania žiadosti o nenávratný finančný príspevok do podateľne PPA".
Martin-AA je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 16:21   #164
peter82
člen

Citát:
Pôvodne zaslal Martin-AA
Zetor7711..... Áno tu prvu "chybičku" ako spomínaš/spomínate som samozrejme spravil, a v podstaate som to aj vo svojom prispevku uviedol. Je to vo výzve jasne dané "zo všetkých zdravotných poisťovní". Avšak až do dnešného dňa nerozumiem konaniu PPA v tom zmysle že vôbec žiadala akési doplnenia nakoľko vo výzve je jasne povedané že pri nesplnení všetkých náležitosti bude konanie automaticky zastavené. Chápal by som to v tom prípade ak by jej stačili resp. by akceptovala podklady vydané k AKTUÁLNEMU dátumu uvedenom v dodatočnom vyžiadaní. Ale ona to vážne žiadala k spätnému marcovému dátumu, teda k dátumu podania žiadosti ( v mojom prípade myslím k 7.3. 2016, prijali ju 8.3. 2016) Zetor píšeš, že to PPA od niekoho určite nežiadala spätne potvrdenie. No žiadala. Citujem z "Výzvy na doplnenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok" ktorá mi bola doručená dňa resp. bola odoslaná 4.11. 2016 v ktorej sa okrem mojich údajov a požadovaných dokumentov uvádza, "Zároveň Vás upozorňujeme, že podmienky uvedené vo výzve na doplnenie žiadosti musí žiadateľ spĺňať ku dňu podania Žiadosti, t.j. doplnené doklady musia byť príslušnými inštitúciami vydané s dátumom, ktorý nesmie byť neskorší, ako dátum podania žiadosti o nenávratný finančný príspevok do podateľne PPA".

Mam pocit ze kazdemu posielali inak ...neviem....zatial my nic neprislo tak cakam dalej...
Starý 20-04-2017, 17:08   #165
stathan
člen

Registrovaný od: Jul 2015

Citát:
Pôvodne zaslal peter82
Dobry den aj mne vtedy prislo s PPa aby som doplnil papire a ziadali toto cirujemoložit original alebo uradne overene fotokopie potvrdenia zdravotnych poistovni/dovera,vseobecna,union) evidovanych na Ičo platitela poisteneho o vyrovnanych zavazkoch po lehote splatnosti k aktualnemu datumu.....Pisalo tam K AKTUALNEMU DATUMU........
Na zaklade coho tam muselo byt to ICO?
stathan je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 17:22   #166
peter82
člen

Citát:
Pôvodne zaslal stathan
Na zaklade coho tam muselo byt to ICO?

Neviem ziadali na ičo dodal som na ičo...teraz uz len cakat co pride..
Starý 20-04-2017, 19:13   #167
Zetor7711
člen

Registrovaný od: Feb 2017

Zoznam žiadateľov podľa začiatočných písmen titulov, resp. mien a nie podľa začiatočných písmen priezvisk , to je sila . Nemusíme hádať prečo to tak je. Iba dúfajme, že ak niekto chcel zakryť rovnaké adresy, že sa na to príde, resp. už prišlo. Tak ako napr., že si žiadosť podala účtovníčka istého obecného úradu a zároveň dcéra starostu a že si pre istotu podal žiadosť aj starostov syn, dúfajme, že aj na takéto fintičky niektorých, sa príde ......
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 20:28   #168
Martin-AA
člen

Registrovaný od: Feb 2015

Citát:
Pôvodne zaslal Zetor7711
Zoznam žiadateľov podľa začiatočných písmen titulov, resp. mien a nie podľa začiatočných písmen priezvisk , to je sila . Nemusíme hádať prečo to tak je. Iba dúfajme, že ak niekto chcel zakryť rovnaké adresy, že sa na to príde, resp. už prišlo. Tak ako napr., že si žiadosť podala účtovníčka istého obecného úradu a zároveň dcéra starostu a že si pre istotu podal žiadosť aj starostov syn, dúfajme, že aj na takéto fintičky niektorých, sa príde ......

A prosim Vás kde je ten zoznam ziadateľov?
Martin-AA je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 20:48   #169
Zetor7711
člen

Registrovaný od: Feb 2017

Napr. aj tu na strane 6 ..... Wolfpack .... Účastníci zájazdu :-)
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 20-04-2017, 21:06   #170
JarLetoJesenZima
člen

Registrovaný od: Apr 2017

Prajem pekný deň všetkým. Mám dôležitú informáciu.

Sledujem tieto príspevky a musím vyjadriť toto zamyslenie. Hlavne nad kolegom 7711. Jeho reč je: Urážať druhých. Osočovať. Obviňovať ich zo špekulácií. A pritom mať naštudovanú výzvu dopodrobna. Špekulant? Nevyjadril k tomu, že by peniaze chcel. Hm. A vzhľadom k pokojnému postoju k PPA? A nevedomosti o rozhodnutiach kde sa žiada spätný dátum? A prečo sa nechce predstaviť? Hm... ? Hm... ? Žeby to bol pán Kožuch? Všetci vieme, že má povahu si niečo riešiť. Rôznymi cestami. Že by si potreboval ventilovať strach zo samosprávy, strach z ASYF, ktorí majú kontakty priamo na európsku komisiu? A poukazujú na neprávosti ktoré sa dejú, či už vyčerpaním skoro celého PRV, alebo snahou zrušiť výzvu 6.1 (lebo táto mala byť zrušená, ale pre odpor sa nakoniec obetovala a zrušila výzva LEADER)..?

No to je len taká nezáväzná úvaha, dúfam, že nebudem mať kontrolu, ak mi náhodná kontrola príde, určite to tu napíšem :-)

Iné som chcel. Ak máme výzvu. A sú tam pravidlá. Tie pravidlá nastavilo ministerstvo. Nikto iný. Ak ich nastavilo tak ako sú, tak ktokoľvek sa môže prihlásiť. Môže to byť človek aj z SPPK, aj z AKS, aj Žiarislav, aj z ASYF, aj prisťahovalec z Afganistanu. Každý kto chce robiť na poliach. Dôležitejšie je aby sa podľa týchto pravidiel aj vyhodnocovalo. A ak je vo výzve podmienka, že žiadateľ nemá podĺžnosti voči poisťovniam, tak by vôbec, ale vôbec nemalo vadiť, či má doložené dokumenty s dátumom takým, alebo onakým. Ak sa preukáže, že dlžoby nemá, tak spĺňa podmienky. A žiadne obhajovanie PPA nemožno tolerovať, pretože toto je spôsob, ako uspokojiť očakávania "osôb blízkych".

A možno si ASYF dal anglickú skratku preto, lebo sa dištancuje od slovenského skorumpovaného prostredia.
(angličtinu by sme totiž nemali brať ako jazyk cudzí, ale ako jazyk samozrejmý v zglobalizovanom svete, tak ako je to bežné v Dánsku, Nórsku, Fínsku a iným maličkým krajinám - podobne maličkým ako Slovensko)
JarLetoJesenZima je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania