AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Pôdohospodárske fórum > Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka Diskusia na poľnohospodárske témy - všeobecne, rozvoj vidieka, legislatíva, poradenstvo...

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 05-05-2017, 19:45   #241
peter82
člen

Registrovaný od: Sep 2013
Počiatočné Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal Andrej 83
Nie som vysokoškolsky vzdelaný a ani som nebol nezamestnaný keď sme s manželkou podávali projekt. Keďže ona má vzdelanie a bola akurát po materskej písali sme to na ňu, lebo ja by som mal pri tých istých podmienkach ak si dobre pamätám o 13 bodov menej. Kto chce pracovať v poľnohospodárstve a myslí si že bude na začiatku robiť osem hodín denne a päť dní v týždni tak ten sa asi z toho sna zobudí s boľavou hlavou.
K tomu štandardnému výstupu len toľko, že 25000 je podľa mňa minimum ak to má byť pre mňa hlavný príjem. Keď si predstavím, že len cena práce na jedného zamestnanca, čiže mňa s čistým platom okolo 700 € je za rok okolo 15000 €, k tomu treba rátať réžiu, ostatné náklady a rezervu na zlý rok, tak bude málo aj 35000 €. Ak mám iba živoriť a trápiť sa tak to radšej budem robiť v malom popri práci, ako doteraz, síce bez dotácií ale bez kontrol z PPA a noža na krku. Pre mňa by bolo schválenie projektu dobré hlavne z toho dôvodu, že by som sa mohol odstrihnúť od zamestnania bez toho aby sme sa doma hádali. Rodinu treba živiť a niekedy je ťažké odstrihnúť sa od istého príjmu. Ja si myslím, že by ma to len posunulo ďalej, no manželka chce mať istotu a na rozhodovanie sme dvaja.

Ptresne tak ako pisete a pisete tu uplnu pravdu ten kto si mysli ze zacne farmarcit napriklad zivocisna vyroba tak to neni o tom ze aaaa mam zvierata a padla ...je to drina tam sa treba starat kazdy den od rana do vecera a sviatok aj piatok stale..Tam to neni ze je leto tak sa beriem s rodinou na dovolenku ...Z manzelkou sa venujeme HD tak vieme az velmi dobre o com je ta praca a co vlastne obnasa..HD mame uz od roku 2006 takze vieme az velmi dobre co ta praca vlastne obnasa....Ale su taky a je ich dost co chcu zhrabnut len peniaze a dovi dopo...
peter82 je offline   Odpovedať s citovaním
Sponzorované odkazy
Starý 06-05-2017, 06:40   #242
peter82
člen

Citát:
Pôvodne zaslal Menirs
Zdravím, nikto sa tu nechávali počtom bodov, ty ktorý napísali počet bodov len vyhoveli tým ktorý boli na to zvedavý, ja som tiež zvedavy kto má koľko bodov, kto má aké šance, kde bude hladina schvalenia projektov. Čo sa uradu práce týka. Do projektu sa mohli zapojit aj tý (tie) ktorý/é boli na rodičovskej dovolenke (evidencia na úrade práce) a vybrali SHR prip. Založili s.r.o.

Mam 89 a isli sme na dojnice...a vy?
Starý 06-05-2017, 07:30   #243
Menirs
člen

Registrovaný od: Feb 2017

Uz som pisal 94b, živočíšna kurcata + včely.
Menirs je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 06-05-2017, 18:59   #244
Menirs
člen

Vo svojom projekte.
Menirs je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 07-05-2017, 10:14   #245
Zetor7711
člen

Citát:
Pôvodne zaslal dowink
Zetor teba by som rad poznal osobne pretoze očividne si neni kkt...som rad ze sú tu ludia čo vidia čo za odrby sa tu dejú.Body body body...udrzatelnost?? ta nikoho nezajima. ten vysokoškolak aj ked ma vysoku skolu vie *****. Aby som ja za vysokoškolačku ing vypisoval hlasenie do žiliny?? som murar!!!! ona ing!!! ale ved dostane lowe niečo porobi a potom jej to zpobere exekutor lebo nebude vedet ...nič
dowink, ďakujem .... iba jednu jedinú vetu k tým "vysoko-bodovým chvastúňom" .... ako som už písal. Každý človek si tu vie zrátať čo všetko treba na tie "tu"uvádzané body. Na tých vysokoškolsky vzdelaných, ktorí sa chodili 2 roky podpisovať a zaťažovali sociálny systém lebo sa nedokázali možno nechceli zamestnať a nechceli pracovať .... DOPLATIA STATOČNÍ MLADÍ FARMÁRI, a mne je to úprimne ľúto. Inteligentní ľudia po dvoch rokoch nič nerobenia ..... nám zázračne ožili .... a dosahujú takmer 100 bodov Čakajú od štátu 50 tisíc € ..... a čo potom ? Ja osobne poznám mladých farmárov, ktorí minulý rok začali, stali sa aj aktívnymi v zmysle priamych platieb ( ak vôbec niektorí vedia o čom píšem lebo ani nevedia koľko majú bodov ) a možno takým sa na úkor špekulantov pomoci nedostane ...... ale čo už ....
Zetor7711 je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 07-05-2017, 18:00   #246
Zetor7711
člen

Citát:
Pôvodne zaslal Andrej 83
Nie som vysokoškolsky vzdelaný a ani som nebol nezamestnaný keď sme s manželkou podávali projekt. Keďže ona má vzdelanie a bola akurát po materskej písali sme to na ňu, lebo ja by som mal pri tých istých podmienkach ak si dobre pamätám o 13 bodov menej. Kto chce pracovať v poľnohospodárstve a myslí si že bude na začiatku robiť osem hodín denne a päť dní v týždni tak ten sa asi z toho sna zobudí s boľavou hlavou.
K tomu štandardnému výstupu len toľko, že 25000 je podľa mňa minimum ak to má byť pre mňa hlavný príjem. Keď si predstavím, že len cena práce na jedného zamestnanca, čiže mňa s čistým platom okolo 700 € je za rok okolo 15000 €, k tomu treba rátať réžiu, ostatné náklady a rezervu na zlý rok, tak bude málo aj 35000 €. Ak mám iba živoriť a trápiť sa tak to radšej budem robiť v malom popri práci, ako doteraz, síce bez dotácií ale bez kontrol z PPA a noža na krku. Pre mňa by bolo schválenie projektu dobré hlavne z toho dôvodu, že by som sa mohol odstrihnúť od zamestnania bez toho aby sme sa doma hádali. Rodinu treba živiť a niekedy je ťažké odstrihnúť sa od istého príjmu. Ja si myslím, že by ma to len posunulo ďalej, no manželka chce mať istotu a na rozhodovanie sme dvaja.
Andrej 83, ako sa vyjadruješ, si dobrý farmár .... pracuješ a ešte k tomu aj gazduješ .... super. Lenže vidíš sám aj z uvedených komentárov, že nie všetci majú možnosť na niekoho "to napísať" a potom sa postaviť do radu a súťažiť. Nie je to spravodlivé ..... Niekto naženie takto body cez vysokoškolsky vzdelanú manželku, niekto má vplyvného toho, tamten zasa toho. Každý kto sa postaví pred svoju pôdu alebo pred svoju maštaľ čestne, svedomite a zodpovedne s tým, že chce poctivo pracovať a niektorí už aj nečakajúc s natrčenou rukou už aj začali, by si zaslúžili pomoc ..... jedno však už teraz všetci vidíme, že spravodlivé to nie je a ani nebude ........ Už len tá štartovacia čiara nie je pre každého rovnaká ...... a v právnom štáte by mala byť, určite.
Starý 08-05-2017, 06:31   #247
Martin-AA
člen

Registrovaný od: Feb 2015
Smile Re: Vyhodnotenie dotácie Mladý Farmár 2016

Citát:
Pôvodne zaslal khg123
Zdravim,

tiez cakam na vyhodnotenie a to som mal viac ako 90 bodov, takze by so povedal ze zatial neposielali vyzrozumenia ani tym ktorym projekt schvalili (teda dufam ze sa mozem ratat do skupiny ktora by mala dostat podporu).
K danej teme zacania podnikania, pre uplneho zaciatocnika nieje postacujuca ani suma 50 000, vsetci co si naivne myslia ze takato finančna pomoc im zabezpeci zivobytie sa hrubo mylia. Zacinal som od nuly, s jednym starym traktorom a 2 ha pôdy, po 10 rokoch este stale chodim do prace a polnohospodarstvo mam len ako "koniček" a za teraz si môzem s kludnym srdcom povedat ze môzem dat vypoved a venovat sa len polnohospodarstvu.
Vsetkym tym co nemaju aspon 75 ha pôdy, strojovy park a dobre vybudovane zazemie by som chcel len odporucat aby si prepocitaly kolko zaplatia za tych 5 rokov na odvodoch, a kolko im realne ostane penazi na podnikanie.Ci sa im vlastne v pripade schalenia oplati dotaciu zobrat. Lebo pri porusenie resp. nedodrzani podmienok sa pravdaze musi cela suma vratit. Este by som chcel upozornit ze peniaze z tejto dotacie sa NESMU pouzit na reziine naklady ako su mzdy, PHM najmy atd. Takze vsetky tieto naklady sa musia vykryt uz zo zisku.
Pozdravujem, a chcel by som sa len spytat ze kde si sa dozvedel ze sa nesmu pouzit peniaze nna mzdy ci rezijne naklady? Lebo podla mojej vedomosti sa mozu. Peniaze sa nedokladuju. Ja uz som mimo moznosti kedze som v skupine vyradenych ako som tu uz pisal. Spominam len preto ak by ma niekto chcel oznacit za spekulanta
Martin-AA je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 08-05-2017, 07:20   #248
Zetor7711
člen

Citát:
Pôvodne zaslal Martin-AA
Pozdravujem, a chcel by som sa len spytat ze kde si sa dozvedel ze sa nesmu pouzit peniaze nna mzdy ci rezijne naklady? Lebo podla mojej vedomosti sa mozu. Peniaze sa nedokladuju. Ja uz som mimo moznosti kedze som v skupine vyradenych ako som tu uz pisal. Spominam len preto ak by ma niekto chcel oznacit za spekulanta
Ja si tiež myslím, že z NFP sa môžu vykrývať napr. aj náklady na mzdy a ak Martinko narážaš na to špekulantstvo, všimni si koľko krát som spomenul poctivých, mladých a slušných farmárov a absolútne súhlasím s nimi a ich názormi, že napr. "tatko to zariadi" a dosiahnem štandardný výstup s jedným prstom v zadku a bude vybavené Takto si niektorí predstavujú farmárčenie, Bohužiaľ. Ak sa Ťa to slovko dotklo, zrejme Ťa nejako zasiahlo, možno. Ale to je už Tvoja osobná vec. Opakujem, že poctiví mladí a slušní farmári na Slovensku sú a je ich dosť. Len veľká škoda, že nie všetci pocítia pomoc tak ako by si priali a želali. A tiež si myslím, že nie je zakázané povedať si aj v tejto veci svoj osobný názor. A jeden z mojich názorov je aj ten, že nie všetci z vyše 2000 záujemcov o NFP išli do toho poctivo. Ďakujem Ti za pochopenie a zdravím Ťa.
Starý 08-05-2017, 10:13   #249
peter82
člen

Citát:
Pôvodne zaslal Zetor7711
Ja si tiež myslím, že z NFP sa môžu vykrývať napr. aj náklady na mzdy a ak Martinko narážaš na to špekulantstvo, všimni si koľko krát som spomenul poctivých, mladých a slušných farmárov a absolútne súhlasím s nimi a ich názormi, že napr. "tatko to zariadi" a dosiahnem štandardný výstup s jedným prstom v zadku a bude vybavené Takto si niektorí predstavujú farmárčenie, Bohužiaľ. Ak sa Ťa to slovko dotklo, zrejme Ťa nejako zasiahlo, možno. Ale to je už Tvoja osobná vec. Opakujem, že poctiví mladí a slušní farmári na Slovensku sú a je ich dosť. Len veľká škoda, že nie všetci pocítia pomoc tak ako by si priali a želali. A tiež si myslím, že nie je zakázané povedať si aj v tejto veci svoj osobný názor. A jeden z mojich názorov je aj ten, že nie všetci z vyše 2000 záujemcov o NFP išli do toho poctivo. Ďakujem Ti za pochopenie a zdravím Ťa.

Mne bolo povedane ze z NFP je mozne si posielat plat lebo ked podpises zmluvu tak je to ako tvoje zamestanie a plat nejaky musis mat a mozes si z nich zaplatit aj odvody ...Ty dostanes NFP a nikde nepisalo ze musis dokladovat na co si ich pouzil proste kazdy musi splnit to co si dal do projektu...Aj v mojom okoli je velo spekulantov ktory lenchcu peniaze a konec...Ale ja sa zaradujem do tej skupiny ktora to mysli s farmarcenim vazne lebo mam aj nejaku podu na ktorej robim a mame aj kravy byky a osipane...Takze cakam co sa s toho vykluje...Vraj v piatok bol termin od ktoreho zacinaju posielat tym ktorym to bolo schvalene...
Starý 09-05-2017, 09:10   #250
Zetor7711
člen

Citát:
Pôvodne zaslal peter82
Mne bolo povedane ze z NFP je mozne si posielat plat lebo ked podpises zmluvu tak je to ako tvoje zamestanie a plat nejaky musis mat a mozes si z nich zaplatit aj odvody ...Ty dostanes NFP a nikde nepisalo ze musis dokladovat na co si ich pouzil proste kazdy musi splnit to co si dal do projektu...Aj v mojom okoli je velo spekulantov ktory lenchcu peniaze a konec...Ale ja sa zaradujem do tej skupiny ktora to mysli s farmarcenim vazne lebo mam aj nejaku podu na ktorej robim a mame aj kravy byky a osipane...Takze cakam co sa s toho vykluje...Vraj v piatok bol termin od ktoreho zacinaju posielat tym ktorym to bolo schvalene...
Peter82, držím palce a prajem Ti aby si pomoc resp. NFP dostal a aby sa Ti darilo ....
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania