AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 26-03-2009, 09:47   #1
cllown
člen

Registrovaný od: Mar 2009
Počiatočné podpora na podnikanie

dobrý deň ja som odmalička vyrastal na dedine, preto mám dobrý vsťah ku zvieratám vždy sme nejake chovali . Preto sa chcem opýtať na nenávratný finančný prispevok 1000€ na šesť kusov jahniať. Lebo nikde som to nenašiel a náhodov som to v minulej relácii revui na jednotke vydel že aj niečo takéto existuje . tak by som sa chce opítať že aká su podmienky , reps. kde by som o tom našiel informácie. Vopred ďakujem. Emil
cllown je offline   Odpovedať s citovaním
Starý 23-04-2009, 11:18   #2
Odbor komunikácie MPSR
člen

Registrovaný od: Dec 2007
Počiatočné Re: podpora na podnikanie

V súčasnosti Ministerstvo pôdohospodárstva SR pripravuje niekoľko nových výziev v rámci opatrenia 1.1. Modernizácia fariem Programu rozvoja vidieka SR 2007 – 2013. Jednou z nich bude aj podpora živočíšnej výroby, ktorá by mala byť vyhlásená začiatkom júla 2009. V rámci nej sa v prípade chovu oviec a kôz uvažuje o podpore projektov, ktorých cieľom je zvýšenie stavu VDJ, pričom maximálna výška oprávnených nákladov bude 1000 € na 1 VDJ, ktorú sa žiadateľ zaviaže navýšiť. Oprávneným žiadateľom musí byť fyzická alebo právnická osoba podnikajúca v poľnohospodárskej prvovýrobe a výška podpory bude 40% z celkových oprávnených nákladov na jeden projekt. Táto sa môže navýšiť o 10%, je mladým farmárom (menej než 40 rokov). O ďalších 10% sa môže zvýšiť vtedy, ak je žiadateľ mladým farmárom a zároveň hospodári v znevýhodnených oblastiach.

S pozdravom

Ing. Marek Kodada
generálny riaditeľ
sekcie poľnohospodárstva
a rozvoja vidieka
Odbor komunikácie MPSR je offline   Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania