![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jan 2016
|
Dobry den, sesternica a bratranci mojej matky mi chcu predat polnohospodarsky pozemok. Mozu mi ho predat ako pribuzni podla paragrafu 4 odst. 1c zakona o nadobudani vlastnictva polnohospodarskeho pozemku? Ak ano ake doklady je potrebne priniest na obecny urad za ucelom vydania potvrdenia o pribuzenstve .Potvrdenie z obecneho uradu vyzaduje kataster.Na obecnom urade nemaju skusenosti s týmto typom potvrdenia.Dakujem
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
Príbuzenský vzťah medzi predávajúcim a nadobúdateľom poľnohospodárskeho pozemku je možné, na aplikačné účely zákona ć. 140/2014 Z. z. o nadobúdaní vlastníctva poľnohospodárskeho pozemku a o zmene a doplnení niektorých zákonov, preukázať akoukoľvek oficiálnou, resp. úradnou listinou, ktorá skutočnosť existencie takejto príbuzenskej spätosti nespochybniteľne verifikuje. V prípade osôb, ktoré sú vo vzdialenejšom príbuzenskom vzťahu (vo Vašom prípade bratranci Vášho rodiča), je prípustné predložiť obci, alebo priamo katastrálnemu odboru okresného úradu tzv. reťaz dôkazných listín, ktorými môžu byť napríklad viaceré rodné listy, sobášne listy, úmrtné listy a pod. Akákoľvek úradná listina, alebo listina, ktorá bola riadne úradne v minulosti overená, a zároveň obsahovo potvrdzuje existenciu príbuzenského vzťahu, je relevantným podkladom, pre uznanie neexistencie povinnosti dodržania procesného postupu v zmysle vyššie uvedeného zákona. Obecné úrady boli o povinnostiach, súvisiacich s vydávaním potvrdení o blízkom a príbuzenskom vzťahu, informované prostredníctvom listu MPRV SR, ktorý bol adresovaný Združeniu miest a obcí Slovenska, spolu s prílohami, obsahujúcimi vzory predmetných potvrdení. S pozdravom Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] Naposledy upravil Odbor komunikácie 1 : 27-01-2016 o 07:45. |
|
|
|