![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Rastlinná výroba Diskusia na témy týkajúce sa rastlinnej výroby všeobecne, krmovinárstva, vinohradníctva, ovocinárstva, zahradníctva, ochrany rastlín... |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Feb 2015
|
Dobry den,
chcela by som sa informovat ohladom postrekov repky olejky a kukurice. byvame v blizkosti pola cca 2m z jednej strany, 7 m z druhej strany, potom je pletivovy plot a hned pole s kukuricou, repkou olejkou. na poli sa pravidelne uskutocnuju postreky bez toho, ze by na to vopred upozornili. mame male deticky(cez leto, na jar sme skoro stale vonku),v zahrade ovocne stromy a chcela som aj uzitkovu zahradu, od ktorej som kvoli postrekom upustila. chcem sa, prosim spytat, lebo neviem kam sa obratit: - kolko metrov od ludskych obydli sa moze uskutocnovat postrek?v akom case?musia na to vopred upozornit? - je zdraviu skodlivy?kolko od postreku nemozeme napr. chytat travu(male deti), vdychnut ho, jest ovocie, zeleninu, ktore postrek zasiahol? - nieje skodlivy pre ovocie a zeleninu, ktoru by sme pestovali?konkretne nie pre nu, ale pre nas, kedze ju budeme konzumovat? -existuje nejaky zakon, ktory by chranil ludi, ktori byvaju v blizkosti posli s postrekovanymi plodinami? dakujem velmi pekne za odpved jana jana787 je online Prepošli správu |
|
|
|
| Sponzorované odkazy |
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Feb 2015
|
poľnohospodari nie su povinny hlasit sostrekovanie poli, iba pri leteckej aplikacii ale tiez to nie je nariadene zakonom, pri dodrzani podmienok aplikacie pesticidov by nemalo dojst ku kontaminacii susednych pozemkov.
|
|
|
|