![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: May 2014
|
Minuly rok som sa sa zaregistroval v obci kde vlastnim pozemky ako SHR, tiez aj na statistickom urade, ale realne este v polnohospodarstve nepodnikam, nemam ziadne prijmy, neberiem dotacie ani nemam este zaregistrovanu farmu a ani ziadne stroje. Registroval som sa len z dovodu aby som mohol kupit podu.
Otazka je ci splnam narok na podporu pre zacinajuceho farmara, chcel by som zacat chovat ovce. Mam VS polnohospodarskeho smeru a vek do 40rokov. Som normalne zamestnany. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Dobrý deň,
mladý farmár je v zmysle PRV PO alebo FO, zakladateľ musí mať do 40 rokov v čase podania žiadosti, pritom musí spĺňať podmienky start-up, t. zn. musí prvýkrát zakladať podnik ako jeho najvyšší predstaviteľ, čiže nemôže mať založené poľnohospodárske podnikanie ani iné podnikanie, kde má predmet činnosti poľnohospodársku výrobu, pred zverejnením výzvy v zmysle podopatrenia 6.1. To znamená, že keď dotazujúci má už založené podnikanie v súčasnosti pre účely PRV 2014 – 2020 nie je mladým farmárom a nie je oprávneným uchádzačom o podporu na začatie podnikania pre mladých poľnohospodárov. Môžete sa však uchádzať o podporu na rozvoj podnikateľskej činnosti pre malých poľnohospodárov. Všeobecne o príspevkoch na poľnohospodárske podnikanie pre malých, mladých a rodinných farmárov sa dočítate v Koncepcii podpory pre malých, mladých a rodinných farmárov, ktorú nájdete tu: http://www.rokovania.sk/Rokovanie.as...Material=24020 Odbor komunikácie Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR e-mail: [email protected] |
|
|
|