![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Aug 2006
|
Vážený pán minister!
Minulý rok som Vám položil nasledovnú otázku: dňa 23.12.2010 bol medzi MPSR a VUPOP uzavretý kontrakt 368/2010-560-K. Súčasťou tohto kontraktu je povinnosť VUPOP udržiavať a aktualizovať register poľnohospodárskych produkčných blokov. Podľa čl. VI. bod 2. ods. d) má objednávateľ (MPSR) právo "Poskytnúť tretej strane výsledky riešenia úloh zadaných v rámci kontraktu s uvedením VÚPOP Bratislava ako riešiteľa a pri zachovaní autorských práv riešiteľa." Obraciam sa na Vás s otázkou: Čo je potrebné urobiť a na koho sa obrátiť, ak chcem získať vrstvu LPIS (žlté čiary) za konkrétne územie/územia v digitálnom tvare umožňujúcom následný import do môjho GISu: a) ako súkromná osoba, b) ako možný záujemca o podnikanie na uvedených pozemkoch, c) ako vlastník uvedených pozemkov, d) ako terajší užívateľ uvedených pozemkov, e) ako IT konzultant pre GIS, dodávateľ informačných systémov pre farmárov? Za odpoveď ďakujem. RNDr. Eugen Tóth. Dňa 28-03-2011 som dostal nasledovnú odpoveď: Re: Vrstva LPIS Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a ním poverená osoba - Výskumný ústav pôdoznalectva a ochrany pôdy Bratislava (VÚPOP) poskytuje prostredníctvom Pôdneho portálu elektronické služby, ktoré umožňujú vyhľadávať a zobrazovať údaje o pôdnych blokoch a dieloch pôdnych blokov a služby spojené s poskytovaním mapových podkladov v tlačenej forme. Priamo s vedením registra poľnohospodárskych produkčných blokov (LPIS) súvisí aj potreba dostupnosti jeho údajov pre verejnosť, žiadateľov o platby, kontrolné inštitúcie a pod.. Uvedené služby sú zabezpečované práve VÚPOP – om prostredníctvom mapového servera prepojeného na LPIS a dostupného na internetovej stránke. Server je v súlade s platnou legislatívou neustále aktualizovaný a prispôsobovaný novým podmienkam podpory. V roku 2008 bola spustená prevádzka WebLPIS, ktorá umožňuje prístup, vytváranie projektov a modifikácie na viacerých úrovniach Pôdohospodárskej platobnej agentúry a farmárov. Je to základňa WEB aplikácie umožňujúcej farmárom prezerať, tlačiť a modifikovať hranice vo vnútri dielov LPIS a zadávať informácie. V súvislosti s Kontraktom č. 368/2010-560-K uzatvoreným medzi ministerstvom a VÚPOP dňa 23.12.2010 bola VÚPOP zadaná odborná úloha Systematická a komplexná aktualizácia LPIS. Správa a výsledky riešenia tejto úlohy budú známe až 31.01.2012 a preto je predčasné záväzne hovoriť o získaní údajov, ktoré v súčasnosti nie sú známe. S pozdravom Ing. Zuzana Kontrová generálna riaditeľka sekcie poľnohospodárstva, potravinárstva a obchodu Podľa odpovede, by dnes už mala byť známa správa a výsledky riešenia. Poprosil by som o aktualizáciu Vašej odpovede v zmysle tejto správy. S úctou, RNDr. Eugen Tóth. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Mar 2012
|
Tak to by som aj rád vedel ako sa je možné dostať legálne k vrstve LPIS. Ja som zatiaľ dostal odpoveď, že pokiaľ nie som štátna organizácia tak sa k nej ani nedostanem.
![]() |
|
|
|