![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Jun 2011
|
Vážený pán minister,
7.6.som tu mal príspevok k nefunkčnému výkupu zeleniny.V priebehu asi troch týždňov od vypuknutia E.coli som zberal úrodu a vyhadzoval.Iskierka nádeje vo mne svitla pri informácií možnosti odškodnenia prostredníctvom PPA.Po úmornom zbieraní informácií,vzájomnom mailovaní s PPA sa mi znova potvrdilo že obyčajný človek v tomto štáte nemá šancu.Koľkokrát PPA zverejnila usmernenie pre žiadateľov tak vždy boli informácie pre obyčajného človeka zmätočné a rôzne formulované.Alebo je to účelové aby boli odškodnení len "vyvolení",ktorí v tom vedia "chodiť"! Momentálne úrodu zberám a predávam výkupniam za zlomok ceny aká je na pultoch predajní...a taká je realita posledných rokov.S pestovaním končím a určite ma bude nasledovať veľa pestovateľov. Viem že Vy stým neviete spraviť nič lebo pákami tu hýbu "iný" ale mal som potrebu napísať moje postrehy hŕstke ľudí ,ktorí čítajú toto fórum. Na záver sa chcem poďakovať vynikajúcim nemeckým bakteriológom a všetkým senzáciechtivým novinárom,ktorí celú aféru E.coli spackali. S pozdravom Pestovateľ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderátor
Registrovaný od: May 2011
|
Vážený Pestovateľ,
môžte byť konkrétnejší a uviesť, prečo sa Vám informácie zo strany PPA zdali zmätočné? Utrpeli ste škodu v súvislosti s tzv. krízou E.coli, no máte problém so žiadosťou o odškodnenie či akceptovaním Vašich hlásení o stratách zo strany PPA? Alebo ste nestihli zaslať Vaše hlásenie PPA v stanovených termínoch? Na posúdenie Vášho podnetu potrebujem viac informácií. Prvú výzvu zverejnilo ministerstvo už 17.6.2011 http://www.mpsr.sk/sk/index.php?navID=262&id=4744 Druhá výzva nasledovala 23.6.2011 http://www.mpsr.sk/sk/index.php?navID=263&id=4757 Obe výzvy obsahovali jasnú metodiku a usmernenie, ako a do kedy treba hlásenia zasielať. Posledný termín na zasielanie hlásení uplynul práve dnes. Metodika a termíny odškodnenia budú známe v najbližších dňoch. Máte do istej miery pravdu: krízu E.coli nemožno bagatelizovať, istotne sa jednalo o vážne ohrozenie spotrebiteľov, no médiá ju nie celkom zvládli. S tým však ministerstvo veľa neurobí. V prvom rade bolo naším cieľom ľudí informovať a konať preventívne, čo sa nám, dúfam, podarilo. No a k nemeckým bakteriológom: minister Simon sa pred pár dňami sám vyjadril, že pojem "nemecká precíznosť" pre neho po dioxínovej kauze a E.coli nadobudol úplne iný význam.
|