![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Aug 2008
|
Fobrý deň, Nakoľko máme s evidenciou (Vyhl. č. 249/2008 Z.z.) ešte nejaké nejasnosti, chcela by som sa Vás spýtať nasledovné:
Vlastník pozemkov mal s nami (my sme s.r.o.) uzatvorenú nájomnú zmluvu na dobu určitú, a on nás po skončení tejto doby žiadal o vymeranie náhradných pozemkov, (nakoľko jeho vlastné sú na neprístupnom mieste), takže sme mu vymerali náhradný pozemok a uzavreli sme s ním tentokrát podnájomnú zmluvu. Kam do evidencie- do ktorej tabuľky treba uviesť túto pôdu. Myslela som že do B3, alebo skôr do B5 ? My ako poľnohosp.podnik sme nájomca. Metodickú pomôcku som už viackrát študovala, ale nieje mi to presne jasné. Prosím Vás o konkrétne príklady čo presne do ktorej tabuľky uviesť, a či treba túto evidenciu každý hospod. rok obnovovať a prepisovať,tak mi prosím napíšte späť odpoveď. Ďakujem. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Pozemok, ktorý ste dali do podnájmu podľa §12a zákona č. 504/2003 Z. z. vo Vašej evidencii neevidujete. Evidujete len tie pozemky, ktoré skutočne obhospodarujete. Vy vyplníte tabuľku B5, kde uvediete pozemky, za ktoré ste dali iné pozemky do podnájmu, čiže na tieto pozemky nemáte nájomnú zmluvu. V stĺpci 6 tabuľky B5 uvediete parcelu, ktorú ste dali do podnájmu a na ktorú máte uzavretý nájom, ale ju neužívate (číslo parcely podľa rozdeľovacieho plánu). V tabuľke B3 by ste evidovali pozemky, ktoré Vám prenajala osoba, ktorá ich má v podnájme od iného nájomcu a nemá na pozemky list vlastníctva.
Evidencia sa aktualizuje každý rok k 31.októbru. Nevyhotovuje sa nová evidencia, vyznačia sa iba zmeny. Neplatný údaj sa preškrtne a uvedie sa číslo zmeny, čiže číslo nového riadku, kde je platný údaj. V tomto novom riadku sa uvedie odkaz na číslo neplatného riadku (tak ako a to robilo pri záznamoch v pozemkovej knihe). S pozdravom JUDr. Tatiana Líškayová poverená zatupovaním generálneho riaditeľa sekcie legislatívy |
|
|
|