![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Sep 2008
|
Dobry deň, zaujímalo by ma či je potrebné požiadať o vyňatie pozemku, ak som jeho vlastník, pozemok je vedený ako záhrady, nachádza sa v zastavanom území obce, jeho rozloha je 502 m2. Na tomto pozemku plánujeme postaviť dom. Dočítala som sa, že pokliaľ pozemok neprevŕši 1000 m2, a nachádza sa v zastavanom území, nie je to potrebné.
Prosím poraďte mi, ako to teda je, prípadne ak musíme požiadať o vyňatie pozemku tak akou formou napísať žiadosť. Dakujem ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Na nepoľnohospodárske účely možno použiť poľnohospodársku pôdu len na základe rozhodnutia o odňatí poľnohospodárskej pôdy (ďalej len rozhodnutie o odňatí ).
Rozhodnutie o odňatí vydáva príslušný obvodný pozemkový úrad, v ktorého obvode sa poľnohospodárska pôda navrhovaná na odňatie nachádza. Rozhodnutie o odňatí nie je potrebné vydať, ak sa pozemok nachádza v hraniciach zastavaného územia obce a ak nejde o plochu väčšiu ako 1 000 m2. V takýchto prípadoch vydáva obvodný pozemkový úrad stanovisko k pripravovanému zámeru (stavbe) na poľnohospodárskej pôde na základe kópie katastrálnej mapy. !Dávam do pozornosti, že od 1.1.2009 bude účinná novela zákona 220/2004 Z.z., a to zákon č. 219/2008 Z.z.! Podrobnejšie informácie Vám podá príslušný obvodný pozemkový úrad. Kontakty na obvodné pozemkové úrady sú na webovej stránke ministerstva: www.land.gov.sk Klik na : Organizácie rezortu > rozpočtové organizácie > špecializovaná štátna správa > portál pozemkových úradov S pozdravom JUDr. Jaroslav PUŠKÁČ generálny riaditeľ sekcie legislatívy |
|
|
|