![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Feb 2008
|
Dostala som do rúk rozhodnutie o poskytnutí podpory na VDJ.V priloženej špecifikácii platieb je na záver uvedené:
Priznaný počet VDJ po strope : 994,7 VDJ x sadzba 4.300,00 Sk/VDJ Výška podpory pred krátením 4.277.210 Sk Naddeklarácia celkom 2 VDJ ....... 2,08 % a tu si neviem vypočítať, ako bolo toto percento počítané. Predsa 2VDJ z 994,7 VDJ je 0,20 % a nie desaťnásobne viac. Ide tu o nemalé peniaze, pretože o týchto 2,08 % nám bola krátená celá podpora, teda o 88.965,97 Sk. V nariadení vlády SR č. 266/2007 §4 ods. 9a) sa píše, že sa platba zníži o % zisteného rozdielu, ak rozdiel nie je väčší ako 10 %. V našom prípade to podľa mňa je 0,20 % a teda podpora mala byť krátená o 8.554,42 Sk. Ak sa mýlim, prosím vyveďte ma z omylu aby v budúcnosti nedochádzalo k týmto nedorozumeniam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
člen
Registrovaný od: Dec 2007
|
Výpočet naddeklarácie sa vykonáva podľa § 4 ods. 9, t . j. vypočíta sa ako podiel zvierat deklarovaných v zoznamoch podľa § 4 ods. 1 písm. b) resp. c) a skutočne zisteného počtu zvierat podľa § 3 ods. 2, písm. d) resp. e) bod 2. Takto zistené percento naddeklarácie sa však premietne do sankcie voči celkovej výške podpory (nielen podpory vyplývajúcej z kategórie zvierat, pri ktorej došlo k naddeklarácii). Podľa metodiky k nariadeniu vlády SR č. 266/2007, str. 8 ods. 4.
S pozdravom Ing. Ľubomír Miček, PhD. generálny riaditeľ Sekcie rozvoja vidieka |
|
|
|