![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
člen
Registrovaný od: Oct 2006
|
Pan minister. Chcela by som sa Vas spytat, ci mam narok na podiel v urbarskom a pasienkovom spolocenstve. Ide o to, ze moja stara mama, ktora zomrela v r.1990 vlastnila podu. Ja som jednym z dedicov. Okrem mna dedili aj moje tety, stryko a moj brat. Moj otec zomrel a ako dedicia sme boli my dvaja s bratom. Ked sa v roku 1996 zakladalo spolocenstvo, tak poda bola prepisana na moju tetu a ta urobila cestne prehlasenie, v ktorom uviedla dedicov vsetkych okrem mna. Ked v roku 2000 zomrela, tak prebehlo dedicske konanie, kde podu zdelil moj stryko. No on neurobil ziadne nove cestne prehlasenie. Toto urobil az tohto roku. Ja by som sa Vas chcela spytat, ci mam narok na podiel, ked ma moji pribuzni neuviedli v cestnom vyhlaseni. A ci vtedy ked sa zakladalo splocenstvo nemali clenovia predstavenstva skontrolovat stav a porovnat ho s dedicksym konanim po mojej starej mame. Ci si mozem aj po tak dlhej dobe ziadat o svoj podiel. Dakujem Vam Jarmila
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
minister pôdohospodárstva
Registrovaný od: Jul 2006
|
Vážená pani,
nárok na podiel v urbárskom a pasienkovom spoločenstve máte iba ak bol predmetom dedenia. Ak tieto podiely zdedil váš strýko, on je podielnikom v urbárskom a pasienkovom spoločenstve. Podľa môjho názoru bližšie nešpecifikované prehlásenia Vašich príbuzných, nemôžu zakladať právo na vlastníctvo k majetkovým podielom. S pozdravom Miroslav Jureňa minister pôdohospodárstva SR |
|
|
|