![]() |
|
|||||||
| Registrácia | FAQ (otázky a odpovede) | Zoznam členov | Kalendár | Hľadaj | Dnešné príspevky | Označ fóra ako prečítané |
| Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR |
![]() |
|
|
Práca s témou | Vyhľadávanie v téme |
|
|
#1 |
|
|
Charakteristika:
Tento prírodný produkt sa vyrába z geneticky neupravovanej kukurice dopestovanej v Slovenskej republike. Izoglukóza je zmes predovšetkým jednoduchých prírodných cukrov (hroznového cukru - glukózy a ovocného cukru - fruktózy), ktorá je svojím cukorným zložením blízka včeliemu medu......Tento úvod uvádza firma Coffea Drinks Trnava. Cena s DPH od firmy Coffea Drinks Trnava je: 1000 kg a viac (vratný kontajner)14,- Sk/1 kg , 15.960,- Sk A sme doma, ako sa hovorí. Vežkovýrobcovia - baliace firmy včelieho medu zistili, že v SR vraj všetko je možné, tak prečo by sa neobohatili. S falšovaným medom v štátoch EÚ by neuspeli a post komunistický blok má medu prebytok. Nuž tak to skúsili tu v SR. Konzumenti takého kúpeného medu sa čudovali, že tento med je lacný a kúpili si ho. Ja som včelár a načo by som kupoval med napr. v Metre Nitra, alebo inde. Obchodné reťazce sa vyznačujú tým, že dobre sa dá zarobiť na lacnom tovare, ale tiež sa časom poučia na vlastnej škode, že zákazník si taký med kúpi raz a povie si dosť, stačilo sa raz opláchnuť. Izoglukóza obsahuje 75,6 % sušiny a zbytok 24.4 % je voda. Kvalitný med má mať 81 % sušiny a 19 % vody. Do medu sa nesmie nič pridávať, ani z neho odoberať. Rozriedený med pridaním izoglukózy po otvorení pohára začal kvasiť, nadobudol fialovú farbu a diali sa v ňom procesy, že až zosmradol a mnohí ho vyhodili. Ja som to videl a z počutia poškodeného som sa utvrdil o pravdivosti. Poškodení to určite vedia lepšie a bol by som im vďačný, keby mi popísali a zaslali také svoje skúsenosti. Kto chce dobrý med, tak ide k známemu včelárovi, alebo na mestské trhovisko, kde včelári predávajú svoj pravý, kvalitný med na ktorom si pochutná. . Prečo som napísal tento príspevok? Dnes som počúval popoludnie s rozhlasom a bola tam reč o včelárstve. Pán štátny tajomník MP SR Radošovský medziiným sa tam zmienil o tom, že u nás sa med falšuje aj izogluózou a tak som si čosi o nej načítal na Internete, lebo ten je mojou novodobou knižnicou. Postrádal som však, že neuviedol aspoň zopár takých, ktorých nachytali s falšovaním medu. Som presvedčný, že jeho narčenie je podložené a má dôkazy o tom. Domnievam sa, že nemali by sme iba všeobecne konštatovať protiprávny stav, že k falšovaniu medu došlo, ale zaujímavé by bolo kto sú tí, čo klamali našich spotrebitežov a robili smetisko v obchodnej sieti. Ing. Ján Hájek Jelenia 4 940 71 Nové Zámky |
|