AgroFórum  

Naspäť   AgroFórum > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR > Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum)
Registrácia FAQ (otázky a odpovede) Zoznam členov Kalendár Hľadaj Dnešné príspevky Označ fóra ako prečítané

Fórum ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (moderované fórum) Tu môžete klásť otázky ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Starý 19-11-2002, 19:37   #1
Ing. Peťková

Počiatočné Dotácie

Vo Vašej stránke ste uverejnili zoznamy chovatežov hospodárskych zvierat, ktorým boli v r. 2002 vyplatené dotácie. Chýbajú mi však chovatelia koní. Môžem vedieť, prečo neboli uverejnení? Alebo im neboli vyplatené dotácie?
Ak neboli, tak prečo?
  Odpovedať s citovaním
Starý 21-11-2002, 07:23   #2
Zsolt Simon

Počiatočné Re: Dotácie

Vážená pani Ing. Peťková,

dotácie máme uverejnené podža platných výnosov a metodických pokynov k nim , ktoré sú tiež zverejnené na našej internetovej stránke. Podža týchto výnosov dotácie na kone možno prideliť podža § 10 a 12 výnosu č. 3485/2/2001 -100
z 3. januára 2002.

V § 12 sú dotácie na podporu historicky a spoločensky významných činností a určených zariadení (Štátny žrebčín Topožčianky a Závodisko, š.p., Bratislava). Podža paragrafu 10 sa pridežujú dotácie na podporu udržovania a zlepšovania genetického potenciálu v živočíšnej výrobe. V subjektoch podža tohto paragrafu nájdete aj chovatežov koní. Špeciálny dotačný paragraf na kone v výnose neexistuje.

Pre Vašu informáciu, MP SR k 17.novembru tohto roka podporilo chov koní sumou 9 230 000 Sk.

S pozdravom

Zsolt Simon,
minister pôdohospodárstva SR
  Odpovedať s citovaním
Starý 25-11-2002, 08:07   #3
Ing. Peťková

Vážený pán minister, odpustite mi moju neodbytnosť, ale na webstránke Vami riadeného ministerstva som si v kapitole "Legislatíva" našla v Odbore realizácie programov hneď ako prvý bod Dotácie podža výnosu 720/1-100 vystavené 22.10.2002. Sú tu uvedené dotácie do živočíšnej výroby - hovädzí dobytok, ošípané, ovce a kozy, ryby, hydina. Kone tu však uvedené nie sú. Zaujímalo by ma, prečo tu nie sú kone uvedené, alebo sú uvedené niekde inde? Totiž, podža slov Ing. Hatványiovej údaje o dotáciách pre chovatežov koní sú na tejto stránke uverejnené. Nie len ja sa ich pokúšam márne nájsť.
  Odpovedať s citovaním
Starý 27-11-2002, 09:41   #4
Zsolt Simon

Vážená pani Ing. Peťková,

ak v prehžade dotácií v odbore realizácie programov podža výnosu 720/1-100 nie sú uvedené dotácie na kone, tak to znamená, že podža tohto výnosu neboli na kone žiadne dotácie poskytnuté.

Podža §3, ods 2, písmeno a) tohto výnosu ministerstvo pôdohospodárstva nezaznamenalo žiadne žiadosti na pridelenie dotácie na chov koní.

S pozdravom

Zsolt Simon,
minister pôdohospodárstva SR
  Odpovedať s citovaním
Odpovedať

Práca s témou Vyhľadávanie v téme
Vyhľadávanie v téme:

Rozšírené hľadanie

Pravidlá prispievania